23-03-13

Overspannen gedachten

Kenia, condoom-spot, overspannen gedachten, religie

 

In Kenia werd onlangs reclame, die het gebruik van een condoom wil bevorderen, onder druk van christelijke en islamitische geestelijken van de TV gehaald. De reclamespot, die door de regering werd gesponsord om HIV-AIDS te helpen tegengaan, zou volgens bedoelde geestelijken eerder ontrouw aanmoedigen dan veilige seks. In de spot is te zien hoe een vrouw, die een buitenechtelijke relatie heeft, aangeraden wordt om een condoom te gaan gebruiken. Volgens Dr. Cherutich, het hoofd van Kenia's aids-preventieteam, heeft ongeveer 20 à 30% van de gehuwde koppels een buitenechtelijke relatie. Volgens de VN zijn ongeveer 1,6 miljoen Kenianen (op een bevolking van 41,6 miljoen) drager van het Hiv-virus.

Sheikh Khalifa stelde dat de clip het land als Sodom en Gomorra afbeeldde. Volgens de anglicaanse bisschop Julius Kalu zou de video buitenechtelijke relaties en seksuele relaties onder schoolkinderen propageren. De religieuze leiders laten zien dat ze het gebruik van het condoom een overspannen gedachte vinden. Ze hebben geen werkbare oplossing om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het virus kan zijn dodelijk werk ongeremd verder zetten. Dat is blijkbaar de wil van de christelijke en islamitische god zodat zijn geestelijke leiders kunnen kicken op het menselijk lijden.

Commentaren

Ken het filmpje niet maar vind het wel enerzijds van discriminatie getuigen dat ze ervoor een vrouw gebruiken voor buitenechtelijke praktijken te tonen, terwijl het algemeen geweten is dat het de mannen zijn die er à volonté meervoudige relaties op nahouden dit ginder zeer normaal is, alhoewel ondertussen er niet veel verschil meer is met de Westerse wereld.

Het is natuurlijk ook zo dat het condoom alleen het HIV virus niet tegenhoud, want ook via bloed kan men besmet geraken dus zonder seksueel contact.

Wens je een Zalig paasweekend

Gepost door: Life angel | 30-03-13

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.