26-08-12

Voor god en vaderland

god en vaderland

god en vaderland

god en vaderland

god en vaderland

Twee voorbeelden hoe wereldlijke en religieuze zaken met elkaar vermengd werden. Merk het kruis bovenaan de herdenkingszuil. Het kruis bovenaan (pro deo), daaronder (in tweede orde, ondergeschikt - in beide betekenissen van het woord) het vaderland. Over het ware na te streven doel, de vrede, geen woord.

11:46 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: god en vaderland, vrijdenker, scheiding kerk en staat |  Print

Commentaren

dag vrijdenker. jij hekelt nogal vaak op God of alles wat daar betrekking op heeft. Maar nu heb ik met een gedachte experiment, met betrekking "moeders", toch het nut van geloof of religie gevonden, waar niets anders tegenop kan. Het de enige moeder (op mss nog een enkele andere uitzondering na maar weinig waarschijnlijk) zou kunnen zijn die door haar felle geloof zou kunnen slagen in de test en emotioneel en instinctmatig gedrag zou kunnen uitsluiten. Of een moeder zo gelovig kan zijn dat ze hierin blindelings zou kunnen geloven en reageren zoals Abraham in het offeren van zijn zoon, blijft trouwens eveneens nog een zeer groot vraagteken? Maar zij zou wel de meeste kans maken om te slagen.
grtjs en prettig weekend

Gepost door: Life angel | 15-09-12

De commentaren zijn gesloten.