12-08-12

Communicatieproblemen

god, gsm

Een pastoor in Frankrijk was het blijkbaar beu dat de gelovigen meer aandacht voor hun mobieltje (een dwangneurose bij velen) dan voor zijn sermoen hadden en zo beperkte hij ondoordacht de almacht van god. In mijn jonge jaren wilde men mij nochtans het volgende doen geloven: "26. Waarom zegt men dat God oneindig volmaakt is? Men zegt dat God oneindig volmaakt is, omdat Hij alle volmaaktheden bezit, en omdat zijn volmaaktheden zonder grezen zijn" of in het Frans "26. Pourquoi dit-on que Dieu est infiniment parfait? On dit que Dieu est infiniment parfait, parce qu'Il possède toutes les perfections, et que ses perfections sont sans limites".

Een god die niet twittert, geen facebook-profiel heeft en niet via een mobieltje communiceert, die is toch niet volmaakt en eigenlijk op de keper beschouwt, wie vandaag de dag geen facebook-profiel heeft, die bestaat toch niet meer?

11:25 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: vrijdenker, god, gsm, electronische media |  Print

Commentaren

dag vrijdenker, een tijdje geleden...je hoeft niet specifiek gelovig te zijn om die stoorzenders te willen verbannen. Volmaaktheid of inzicht in je betere zelf, of je dit nu als een God beschouwt, de God of het goddelijke in jezelf of niet, kun je enkel bekomen door in stilte te reflecteren en naar je binnenste zelf te schouwen, of dit nu via gebed,meditatie of gewoon in stilte is maakt niet uit.

Alle stoorzenders zoals gsm,facebook, twitter enz horen daar niet echt thuis of zijn slechts hulpmiddelen voor daarbuiten.

Ook in het muziekluisteren, film zien, lezingen volgen idem dito....de stoorzenders gsm's horen daar evenmin thuis, anders hoort de persoon die er zo afhankelijk van is niet op dergelijke plaatsen aanwezig te zijn. Of je neemt deel aan iets volledig of je blijft er buiten met je stomme onmisbare gsm.

Die pastoor heeft het héél ludiek opgenomen maar het is een waarheid als een koe, je zal niet tot diepere inzichten of reflecties kunnen komen door afleidingen, concentratie is daar voor nodig. Ik zou strenger zijn en de mensen een boete laten betalen als hun gsm's afgaan op dergelijke plaatsen of ze laten inleveren.

Gepost door: life angel | 13-08-12

Zou het georganiseerde bijgeloof niet de stoorzender zijn? Ze willen onze vrijheid beknotten! ;-)

Gepost door: lonesome zorro | 23-08-12

Dag vrijdenker,

persoonlijk denk ik niet dat het echt uit maakt. Immers, God zou dan misschien wel als Perfect bestempeld kunnen worden, maar dat betekent niet dat alles wat God gemaakt heeft ook perfect is. De uitzondering bevestigt de regel. Kijk bv. maar naar de duivel (lucifer zoals hij algemeen bekend staat) hij is verre van perfect en toch is hij in meer of mindere mate door God gecreëerd, God had immers alles gecreëerd. Lucifer was niet perfect en heeft de mens beïnvloed, de mens is ook niet perfect. (nog beter, de mens zou alleen naar perfectie kunnen streven, maar nooit perfect kunnen worden.) Dus, wanneer de mens met al z'n imperfectie maar tegelijkertijd (meestal) streven naar perfectie, een instrument zoals een mobieltje maakt en dit gebruikt, zou dit zelfs wanneer God perfect is nog gewoon kunnen en blijven betekenen dat God perfect is.

Dus zelfs vandaag de dag zou God nog kunnen bestaan, immers het is niet God die hierbij niet perfect is, maar de mens. En de mens kan geen God zijn (tenminste wanneer je daarin gelooft) dus hoeft hij niet perfect te zijn.

liefs,

ps. nee ik ben niet gelovig:P

Gepost door: Hester | 27-11-12

Dag vrijdenker,

persoonlijk denk ik niet dat het echt uit maakt. Immers, God zou dan misschien wel als Perfect bestempeld kunnen worden, maar dat betekent niet dat alles wat God gemaakt heeft ook perfect is. De uitzondering bevestigt de regel. Kijk bv. maar naar de duivel (lucifer zoals hij algemeen bekend staat) hij is verre van perfect en toch is hij in meer of mindere mate door God gecreëerd, God had immers alles gecreëerd. Lucifer was niet perfect en heeft de mens beïnvloed, de mens is ook niet perfect. (nog beter, de mens zou alleen naar perfectie kunnen streven, maar nooit perfect kunnen worden.)
Dus, wanneer de mens met al z'n imperfectie maar tegelijkertijd (meestal) streven naar perfectie, een instrument zoals een mobieltje maakt en dit gebruikt, zou dit zelfs wanneer God perfect is nog gewoon kunnen en blijven betekenen dat God perfect is.

Kortom, zelfs vandaag de dag zou God nog kunnen bestaan, immers het is niet God die hierbij niet perfect is, maar de mens. En de mens kan geen God zijn (tenminste wanneer je daarin gelooft) dus hoeft hij niet perfect te zijn.

Liefs,
ps. nee ik ben niet gelovig:P

Gepost door: Hester | 27-11-12

De commentaren zijn gesloten.