05-01-12

Een warme toekomst

mislukte klimaatconferentie, klimaatblindheid

 

Het belangrijkste politieke event van het afgelopen jaar, 2011, was m.i. het afwijzen van verregaande afspraken in verband met de beheersing van het klimaat. Men heeft een akkoord bereikt dat er een akkoord tegen 2015 moet komen. Men redde de klimaattop met een akkoord dat er een akkoord moet komen. Aan het probleem zelf werd niet gedaan. Men bleef blind voor de gevolgen van de wijzigingen in het klimaat. Wir haben es nicht gewusst.

De winst op korte termijn gaat boven het welzijn op langere termijn. Na het afsluiten van de klimaattop deelde Peter Kent, de minister van leefmilieu van Canada, mee dat zijn land uit het Kyoto-akkoord stapt omdat de twee grootste CO2-uitstoters, namelijk de VS en China, niet aan het protocol voldoen. Goed om weten is dat Canada er niet in slaagde om zijn voorheen gemaakte beloftes na te komen. Men rekent er blijkbaar op dat, gezien de noordelijke ligging van het land, de gevolgen van de wijzigingen in het klimaat voor Canada zullen meevallen.

Dit debat laat mooi de inconsequente houding van de rabiate christelijke bewegingen in de VS (en elders ook) zien. Deze groeperingen herbergen een groot aantal klimaat-negationisten. Tot in het extreme toe gaat men het recht van het ongeboren leven (cfr. De anti-abortus-debatten) gaan poneren. In hun waanzin vergeten ze dat de klimaatveranderingen een ernstige hypotheek leggen op het menselijk leven op aarde. Door het negeren van de klimaatwijzigingen zal er wellicht geen “ongeboren” leven meer mogelijk zijn. Bovendien zal elk geboren leven in de vrij nabije toekomst met ernstige overlevingsproblemen kampen. Hun christelijke naastenliefde slaat blijkbaar enkel op het “ongeboren” leven en niet op het leven van hun kinderen en dat van de volgende generaties. De lui balen natuurlijk niet van een apocalyps. Na hun dood, gaan ze van op hun hemels zitje, een bordje rijstebrij slurpend, zalig kijken hoe ze van de aarde een hel gemaakt hebben.

 

20:11 Gepost door Ongebonden geest in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrijdenker, klimaatblindheid, relifascisme |  Print

Commentaren

Verdomd, nu sneeuwen de Alpen wel onder. Voorstel tot motie: de Alpen 2012 worden discreet uit onze statistieken geschrapt.

Gepost door: Helipilot | 08-01-12

@Helipilot. Het is niet nodig om koude winterperiodes of sneeuwpartijen uit de statistieken te schrappen. De algemene trendlijn volgt nog netjes de extrapolaties van de gemaakte scenario's. Het gevolgen van het klimaat zijn bovendien niet de enige factoren die onze samenleving op korte termijn bedreigen. De schaarste aan bepaalde metaalsoorten laat zich nu al zien. Ondertussen vertrekken nog wekelijks cargo's met zeldzame metalen naar Afrika om daar gestort te worden. België blijft kwistig met grondstoffen omspringen.

Gepost door: Vrijdenker | 08-01-12

leuke tekeningen en zag in een reportage dat men die klimaatveranderingen in het ijs kan zien. We hebben wel degelijk een impact op de klimaatveranderingen, alleen is het maar de vraag of dit allemaal zo slecht is en de natuur zich niet automatisch aanpast en herstelt na verloop van tijd?

Vulkaanuitbarstingen hebben ook een invloed op onze atmosfeer en daar hebben we toch ook geen vat op?

De boodschap blijft natuurlijk om spaarzamer om te gaan met al onze energiëen en grondstoffen, ze meer te recycleren, maar er zijn toch al héél wat projecten die hier werk van maken. Het mag wel niet vergeten worden en blijvend een aandachtspunt in alle ontwikkelingen zijn.

Gepost door: Life angel | 09-01-12

De commentaren zijn gesloten.