19-08-11

Het katholiek geloof wordt er ingeklopt

vrijdenker, Spanje, pausbezoek, relifacisme, scheiding kerk en staat

In Spanje wordt voor het ogenblik het katholieke geloof door de horde-handhavers in de hoofden van de andersdenkenden geklopt. Wie dacht dat Spanje een moderne natie was, heeft het verkeerd voor. Kerk&Staat zijn er blijkbaar nog goed met elkaar verweven. Zie hoe onderdanig Filipe de Borbón  de handen van de grote meester kust. Koningen zijn altijd al vazallen van de Kerk geweest. Ondertussen worden in enkele Spaanse kerken nog gesneuvelde Franco-aanhangers als martelaren aanbeden. De second in command na God dreigt met het hellevuur voor wie abortus en euthanasie pleegt. Ik heb daar geen probleem mee. Dat hij en hun kudde Roomse volgelingen zich vooral hoeden hun katholieke sharia op ons andersdenkenden van toepassing te maken. We zouden dan wel eens onze duivels kunnen loslaten!

vrijdenker, Spanje, pausbezoek, relifacisme, scheiding kerk en staat

Commentaren

Kan je verduidelijken aub? Wat heeft de eerste foto met de tweede te maken ?
De tweede foto zou inderdaad ook in vele andere koninkrijken genomen kunnen worden. Ik herriner me nog de knielende Albert II :-)
nb: Ik heb, heel uitzonderlijk, uitgekeken naar je antwoord op mijn laatste reactie in je vorige post. Ik had graag je mening daarover vernomen ook als je het "zever in pakskes" zou vinden.

Gepost door: Duvel | 19-08-11

@Duvel. De eerste foto werd genomen in Madrid op de dag dat de paus zijn bezoek ging beginnen. Een betoging van hoofdzakelijk jongeren die vinden dat het geld voor het pausbezoek beter besteed kan worden aan andere sociale activiteiten werd door de politie hardhandig uiteengeknuppeld. De rijkdom en pracht van de katholieke kerk steekt de ogen uit van jonge mensen die noodgedwongen in armoede leven omdat er geen werk te vinden is. Wat zou er christelijker zijn? Het geld besteden aan het pausbezoek of het geld voor sociale doeleinden aanwenden? Opmerkelijk is dat de "conservatieve" pers weinig melding maakt van het jongerenprotest, daar waar dat thema in de "progressieve" pers wel uitgediept wordt. De bovenste foto komt van een "progressieve" krant, de onderste foto haalde ik uit een "traditionele" krant.

Gepost door: Vrijdenker | 21-08-11

Dank je wel. Ik was niet op de hoogte van het pausbezoek en deel je mening. Mijn sympathie gaat natuurlijk naar de protesterende jongeren.

Gepost door: Duvel | 21-08-11

De commentaren zijn gesloten.