22-05-11

Stervende zielen

vrijdenker, stervende zielen

vrijdenker, stervende zielen

11:05 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen, Web | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vrijdenker, digitale beperkingen, digitale onvrijheid |  Print

Commentaren

Als het je eigen schrift is, is het redelijk leesbaar, alhoewel er hier en daar toch een extra inspanning moet geleverd worden. Meer ziel, tja een handschriftlezer zou hier enkele karaktertrekjes trachten uit te halen. Zuinig mss, want waarom geen volledige g's en de l's en de t's wat povere stokjes??? Mijn g's, h's, j's zijn zeer vol en nu ga ik toch niet zeggen wat een geïnteresseerde in handleeskunst daarvan destijds gezegd heeft mmm. Sommige zaken klopten wel maar ja er zijn zoveel overlappingen en wat er over die volle g's werd gezegd daar moet ik nu toch eens hard om lachen.

Wat je mening omtrent de kinderen betreft die hier aan de digitale wereld "onderworpen" zouden worden kan ik het niet helemaal eens zijn.

Als ik me niet vergis begon ik met mijn links hand te schrijven in de eerste klas en werden we "onderworpen" dat dit niet kon, mocht. Dus "onderworpen" "gedwongen" "verplicht" met de rechtse hand te schrijven. Een verschrikkelijk onleesbaar, kattengeschrift als gevolg, dus ben ik maar wat dankbaar dat ik kan typen zodat mensen iets kunnen begrijpen wat er staat.

Het lijkt me dus het geschreven woord eerder ten goede gaan komen, omdat juist mensen willen afwijken van de norm. Als je nu meer verplicht bent qua snelheid digitaal te leren en werken, zal het juist leuk lijken om te leren schrijven en men dit meer als hobby of plezanterie gaat uitoefenen. Wat de kwaliteit van het schrift eerder ten goede kan komen, men er dan meer zorg aan zal besteden net als bij kalligrafie. Schrijven lijkt me dan een goed alternatief als meditatie,concentratie, teken- poëzie- of andere kunstzinnige les?

Gepost door: Life angel | 25-05-11

De commentaren zijn gesloten.