24-04-11

Zalig kussen

paus, handenkus, onderwerping

Het Belgische vorstenpaar, samen met de Belgische eerste minister en een aantal coryfeeën van de CD&V en cdH, wonen op 1 mei de zaligverklaring van Johannes Paulus II bij. De heren en dames gaan naar Rome om er zalig voor de rooms-katholieke paus te gaan knielen. (Of om er zijn handen te kussen). Een gebaar van onderwerping aan het Roomse gezag. We weten terug waar de C van de CD&V en CdH voor staat. Het Belgische vorstenpaar vindt bovendien het pauselijk theater blijkbaar belangrijker dan het huwelijk van een Anglicaanse prins in een naburig land. Het water is blijkbaar nog altijd diep tussen Roomsen en Anglicanen.

Een politicus heeft vanzelfsprekend het volste recht om voor zijn geloofsovertuiging uit te komen. Een geloofsovertuiging is evenwel een persoonlijke zaak. Dat houdt in dat de dames en heren niet in hun publieke functie naar Rome kunnen trekken, maar wel als gewone Belgische burger. Het is daarom ongehoord dat deze katholieke politici hun reisje naar Rome met gemeenschapsgeld financieren en in hun maatschappelijke status acte de présence gaan geven. Of hoe de scheiding Kerk & Staat hier flagrant met de voeten getreden wordt. Opmerkelijk is dat de traditionele “geuzen”-partijen als de VLD en de SP.A zalig zwijgen over dit zaligmakend reisje.


10:03 Gepost door Ongebonden geest in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vrijdenker, paus, handenkus, scheiding kerk en staat, katholiek, cd&v |  Print

Commentaren

Het is triestig te merken dat gans die discussie zonder discussie is gepasseerd. Zelfs op internet waar volgens de legende iedereen alle registers opentrekt, was er weinig animo. Jan met de Pet en Mien met de Sjaal trekken het zich niet aan. De Paus kan de pot op. En of hij doodzalig is of gewoon dood is om het even. Daar kan ik inkomen. Maar wat met onze Leiders. Toegegeven, ze hebben de kop vol van BHV en dingen die in beschaafde landen met een burgeroorlogje worden uitgevochten. Zijn ze zo bang om ergens een strategische bocht te missen en in het oppositiedecor terecht te komen als ze een beetje luider roepen dat ze seculier zijn? Net als de atheist die zichzelf als agnost voorstelt omdat hij dan niet moet discussieren, zitten we met Leiders in de seculiere partijen die bij de minste tegenwind plat op de buik vallen en roepen dat ze het niet aanvallend bedoelen. Integendeel, blauwe en rode moeten terug naar de kerk. Ik zal wel buiten blijven wachten, wachten op Godot of wachten op een rode en blauwe partij die haar beginselen niet meegeeft met de ophaling van het Groot Huisvuil.

Gepost door: Ivan Basyn | 01-05-11

heel het geloof is gewoon degoutant en irreëel. vraag is in hoeverre dit in ons geval christelijk dictatoriaal fenomeen zich weerspiegeld naar de Cdnv en het koningshuis toe. inderdaad het is nog een verre reis eer er werkelijk een scheiding is tussen kerk en staat.
wat betreft het stilzwijgen van andere zogenaamde niet dogmatische partijen, awel, ze lusten misschien ook wel snoepreisje op kosten van stomme belgen als wij. of men heeft gewoonweg schrik om de kerk nog meer in het negatief dag te stellen, laten we eerlijk zijn, een paus zalig verklaren die alle verkrachters binnenin de kerk beschermd????? mmmmmmmm wij verklaren ze zalig, maar wie weet, beland hij gewoon in de hel, hahahaha.
zoals iemand ooit in "Het Belang" heeft gesteld: stop de subsidiëring van eender welk geloof.

Gepost door: wate | 02-05-11

De commentaren zijn gesloten.