09-04-11

Uit het nest gevallen

Uit het nest gevallen

Prachtig lenteweer. Bloemen. Vogeltjes. Idyllisch. Ergens onder een boom ligt een-uit-het-nest-gevallen-jong. Verstoten? Uit het nest geroofd? Wie weet. Een jong geknakte twijg. Ik pluk wat bloemen en baar het jong er op. De zon schijnt. De vogeltjes fluiten. De bloemetjes geuren ...

 

Aan allen die veel te vroeg uit het leven verdwenen.

 

17:10 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vrijdenker, uit het nest gevallen |  Facebook |

Commentaren

wens je nog een fijne zondag

blijkbaar weer moeilijk om een reactie geplaatst te krijgen, want reeds 3x hier een tekst geschreven.

Het diertje krijgt door je prachtige foto en het mooie gele margrietensterfbedje een nieuw virtueel leven

Gepost door: Life angel | 10-04-11

Margrieten? Het lijken mij toch meer paardenbloemen (gemeenzaam 'pisseblommen' genoemd)

Gepost door: dirk | 11-04-11

Dikke pech voor het babyvogeltje.

Gepost door: Duvel | 11-04-11

Inderdaad de Gewone Paardenbloem (Taráxacum Officinale), alhoewel ik dat achteraf bekeken niet stellig mag beweren, want het zou evengoed de HaakPaardenbloem (Taráxacum hamátum) kunnen zijn of één van de tientallen andere microsoorten.

Gepost door: Vrijdenker | 11-04-11

En het vogeltje? Van welk soort was die ?

Gepost door: Duvel | 11-04-11

haha, inderdaad... in mijn allereerste tekst die ik hier geplaatst had sprak ik inderdaad nog over paardenbloemen en of dit het werk zou kunnen zijn van een koekoek.

Waarom het dan plots "margrieten" zijn geworden zal waarschijnlijk in het feit liggen dat ik een associatie maakte met je tekst en het gebeuren in Alphen a/d Rijn. Op mensengraven worden de margrieten of chrysanten veel gebruikt. Zo zie je maar hoe je gedachtensprongen/emoties en kronkels uiteindelijk een effect hebben op wat je schrijft en iets anders schrijft dat uiteindelijk met een andere gedachte te maken heeft, dan je oorspronkelijk wilde zeggen in functie van wat je echt ziet - het gepresenteerde beeld.
grtjs

Gepost door: life angel | 12-04-11

@life angel
Volgens mij heeft de lapsus niets te maken met een invloed van je gedachtensprongen of onderbewustzijn maar alles met een zwakke concentratie of een permanent aanwezige verstrooidheid in uwe koppeke

Gepost door: Duvel | 12-04-11

@duvel strikt genomen is het min of meer hetzelfde...las recent een wetenschappelijk artikel over ADD en/of ADHD waarvan men denkt dat deze personen ook een gebrek aan concentratie hebben, uit dit wetenschappelijk artikel en onderzoek blijkt echter dat het niet een gebrek aan concentratie is maar een gebrek aan stimulatie een zeer actief brein dat in een heel snel tempo heel veel denkpistes kan volgen en als de uitdaging van het zoeken niet voldoende gestimuleerd wordt de materie te saai is, dit de schijn kan geven dat ze zich niet kunnen concentreren. Je gaat me toch niet vertellen dat als je naar deze foto kijkt je enkel de gedachten hebt een dode vogel op een bosje paardenbloemen en voor de rest je brein leeg blijft?

Gepost door: life angel | 12-04-11

Wat ik je wil vertellen is dat als je de foto ziet van het dode vogeltje op de mooie paardebloemen je ofwel niets van bloemen kent als je die verwart met margieten. Heb je de paardebloem wel herkend en vermeld je i.p. daarvan margrieten is dat verstrooidheid als gevolg van een gebrek aan concentratie. Wat de aanleiding voor je gebrekkige concentratie was weet ik niet maar voor U zij dat allemaal associaties; die je brein, zonder dat je je daar bewust van bent voor jou maakt. Nonsens. Wat U of ik recentelijk gelezen hebt doet ook niet terzake. Je moet je eerste zin van je reactie aan mij een keer herlezen . Als je zulke zinnen formuleert kan je 1001 richtingen uit met wat je wil zeggen. Met zulke zinnen begrijpen velen niet wat je punt is, kan je heel makkelijk verkeerd begrepen worden en ben je erg onduidelijk .

Gepost door: Duvel | 12-04-11

@duvel je hebt gelijk met je uiteenzetting - maar chaos staat tevens rechtevenredig met angst en er is enerzijds een foto en anderzijds een tekst - op wat reageer je en met wat hou je rekening?
Ik zag de foto voor het eerst zondag en heb toen twee keer een tekst trachten te plaatsen met o.a. paardenbloemen erin.Toen zat voornamelijk het beeld zoals het was in mijn hoofd en ? hoe de vogel gevallen was. Werk van een koekoek, verstoten, was het misvormd,zie geen pootjes enz? Maar ook i.v.m. de tekst "Aan allen die veel te vroeg uit het leven verdwenen" Naar mijn gevoel moet dit zijn "Voor allen" of Aan allen die veel te vroeg een dierbare hebben verloren" want doden zullen dit niet meer lezen. Dan zijn er gedachten - heeft vrijdenker mss iemand verloren? is hij mss emotioneel betrokken? dus zou ik dan wel muggenziften over één woordje - remming, blokkering, twijfel op wat en hoe reageren.

Zondag werkte het systeem van reactie plaatsen niet... gebeurtenis Alphen a/d Rijn/emoties - kende foto ondertussen - dus zoveelste poging was een verkorte versie van oorspronkelijke tekst en de aandacht was op dat ogenblik niet meer bij de foto omdat ik die toen reeds verschillende keren had gezien, maar meer bij zijn tekst en proberen of het ondertussen wel ging. De tekst van vrijdenker verwijst naar "mensen" en niet naar de "vogel" - als de concentratie en gedachten dan daar liggen is het logisch dat er een invulling van bloemen gebeurd die daar bij horen. Als je de juiste context en alle gegevens weet - nl dat ik inderdaad paardenbloemen herkend had en zelfs in mijn eerste teksten gebruikt - dan kun je uit het verkeerde woord "margrieten" de juiste hoofdconcentratie van gedachten halen op het ogenblik van reageren en dit mss onbewust emotioneel mee veroorzaakt werd door het nieuws met wat er in Alphen a/d Rijn gebeurd is?

Wil ik even terzijde vermelden dat "lees wat er staat" niet altijd zegt wat je denkt dat het zegt, er verschillende mogelijkheden zijn. grtjs

Gepost door: life angel | 13-04-11

De commentaren zijn gesloten.