22-03-11

Firefox, een sociale keuze!

firefox

Vandaag werd Firefox4 beschikbaar. Toen ik de bladeraar ging downloaden, stond het aantal downloads op 1.168.316. Knap werk voor een non-profit-organisatie. Mijn keuze voor Firefox is niet enkel een technische keuze. Het is evenzeer een voorkeur vanuit sociale betrokkenheid. Met het gebruiken van Firefox laat je merken dat je je niet laat domineren door de multinationals. Het zijn die multinationals die de democratie van een land negeren en uit winstbejag bedrijven gaan sluiten.

(Zo bijvoorbeeld de sluiting van Opel in Antwerpen). Laat dus merken, dat je geen vriend van die multinationals bent (door Internet Explorer te blijven gebruiken).

Update. Vandaag werden bijna 9 miljoen!! downloads geteld. Je kan die realtime meevolgen op http://glow/mozilla.org/

vrijdenker,firefox,open source,open standards


vrijdenker,firefox,open source,open standards

 

 

20:24 Gepost door Ongebonden geest in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vrijdenker, firefox, open source, open standards |  Facebook |

Commentaren

Als je zoveel downloads hebt ben je zelf al een multinational???Bedenking waard mss.

Als het over misbruiken gaat tenopzichte van werknemers hoor je dit toch gemakkelijker, dit in kleinere bedrijven vooral eerder gebeurd dan in multinationals die zich dit niet kunnen permiteren, zeker als je het procentueel gaat bekijken mijn gedacht en van wat ik zoal hier en daar verneem???

Gij steekt trouwens zomaar een vos in brand, is dat geen vorm van haat tegen Nederlanders die symbool staan voor de vos?? Valt me toch wel tegen van u sene vrijdenker...dacht dat gij een dierenvriend waart??? ;-)

Gepost door: Life angel | 23-03-11

@Life Angel. Mozilla is verre van een multinational, maar een non-profit-organisatie die leeft van mond-tot-mond-reclame en de vrijwillige bijdragen van sympathisanten en andere organisaties. Mozilla heeft in ieder geval om duurbetaalde lobbyisten te betalen die er voor zorgen dat regeringen hun producten gaan kiezen. Zo tekende de Europese Commissie enkele maanden geleden een raamcontract voor aanpassingen aan hun ICT-structuur ter waarde van 189 miljoen €. Het contract voldeed eigenlijk aan geen kanten aan de normen die de EC zichzelf opgelegd had, maar bon, de lobbygroepen hadden hun werk goed gedaan. De burger wordt hier uiteindelijk het slachtoffer van.

Wat de kleine bedrijven betreft. Welnu, de kleine KMO's kunnen zich niet permitteren de minister-president van Vlaanderen en de eerste minister van België te kakken te zetten! Grote multinationals kunnen dat wel. Het is natuurlijk je recht dat te accepteren en je democratische
verworvenheden af te staan, maar ik heb daar een andere mening over. Onder druk van die multinationals is men goed bezig de sociale zekerheid aan het afbouwen. Ik leef liever in een vrij en solidair land dan in een land waar dergelijke bedrijven gelijk wat mogen beslissen en uitvoeren. Ik had gehoopt dat je wat meer sympathie voor de democratie had gehad.

Gepost door: Vrijdenker | 23-03-11

Ik heb geen probleem dat er een ander netwerk bestaat buiten dat van Bill Gates Microsoft. Maar de tekening symboliseert allesbehalve een vreedzame democratie. Het symboliseert "haat" en de wereld willen veroveren op een sluwe wijze door ze in brand te steken "oorlog". Het symboliseert alles behalve een democratie die verschillende partners in de wereld naast elkaar wilt. "sympathisanten" is steeds zo'n gevaarlijk ondoorzichtig iets.Bill Gates heeft tenminste een gezicht, het plaatje is vrij transparent,het ziet er een degelijke kerel uit en het vertegenwoordigt de gevestigde orde, geen anarchisme. Dergelijke netwerken zijn veel te duur om juist niet ondersteund te worden door bepaalde grote belangengroepen die zo door het woordje "sympathisanten" netjes uit het zicht kunnen blijven.

Gepost door: Life angel | 24-03-11

Kwam je trouwens nog goeiedag zeggen, want ik ben weg, het evenwicht is weg. Zijn allemaal vertrokken.. ...Je schrijft meestal interessante,leerrijke, bedenkenswaardige postjes. Misschien kom ik nog weleens lezen.

Misschien durf ik het weleens aan om door jouw recensie naar die film de "Antichrist" te gaan zien. Jouw visie op het beeld van de vrijpartij en het kind op de vensterbank lijkt me een foutieve interpretatie.

Bedankt voor je postjes en aanwezigheid en verder veel blogplezier en mss tot later.

Gepost door: Life angel | 24-03-11

Wens jou ook een prettig weekend, blijkbaar geraak je hier niet zo gemakkelijk meer weg, want had mijn blogjes vernietigd maar blijkbaar toch niet gelukt.

Gepost door: Life angel | 25-03-11

De commentaren zijn gesloten.