19-09-10

De loopjongens van de Vlaamse kranten

EnkelSchapenGebruikenIE.JPG

Deze week was het weer zover, onze "vrije", "onafhankelijke" Vlaamse kranten deden weer om paasbest om de nieuwste scheet van Microsoft op te hemelen. De steenrijke gigant stond weer volop ongenuanceerd in de focus. Als je het gekwijl van onze "kwaliteits"-kranten omtrent de browser van M$rcosoft doorneemt dan lijkt het me zonneklaar dat de redacties ruim gesponsord werden om dergelijke reclameteksten als journalistiek te laten doorgaan.

Als het over informatie-verwerking gaat wordt de burger meer en meer afhankelijk van grote kapitalistische concerns gemaakt. Hij/zij wordt een rad voor de ogen gehouden met allerhande nieuwe fonkelende speeltjes zodat de kwestie wie de informatiestromen beheerst en wie ze bepaalt uit het publieke discours verdwijnt. Stap een boekhandel binnen en je wordt met boeken over Win7 om de oren geslagen: Windows7 voor senioren, Windows7 voor zwangere vrouwen, Windows7 voor pubers met puisten, enz.. Hetzelfde scenario vind je in de openbare bibliotheken terug, idem dito in het onderwijs (Welke multinational kan er prat op gaan dat zijn producten op kosten van de gemeenschap onderwezen worden?).

Er worden nieuwe goden geschapen en het wordt de gewillige burger aangeleerd regelmatig de profeten van dat nieuwe geloof met rijke offers te voorzien ... Het is de vraag hoe lang het internet nog "vrij" zal blijven voor de ongelovigen van het nieuwe geloof.

21:48 Gepost door Ongebonden geest in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrijdenker, internet explorer, volgzaamheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.