10-09-10

Hoe ik de goden behandel

 

WCPapier.jpg

Terry Jones wou een Koran verbranden en zie daar de ganse moslimgemeenschap voelde zich in het heilige kruis gepakt. Een nuchter mens zou denken als god , allah , give it a name, dat niet leuk zou vinden dat de goddelijke instantie dan maar iets uit zijn goddelijk arsenaal zou toveren (een zondvloed bijvoorbeeld) om zoiets dergelijks te verhinderen. Nee, de gelovigen beginnen te brullen dat ze de wereld in vuur gaan zetten en dat ze desnoods de ongelovigen gaan afslachten. Hiermee tonen ze aan hoe onmachtig hun goddelijke creaturen wel zijn ... en raken nog meer gefrustreerd en oververhit.


Stom natuurlijk van die Amerikaan om die koranverbranding aan de grote klok te gaan hangen. Ik veeg al jaren mijn gat af aan die goddelijke excellenties!


In de krant De Morgen verscheen donderdag een interessante bijdrage van Christopher Hitchens over de grenzen van de godsdienstvrijheid: "De keuze voor een soort islam". Hij besluit met een stelling die ik volledig deel: "Het temmen en de domesticatie van religie is een van de onophoudelijke opgaven van de beschaving". We kunnen dat bovendien overal in de wereld merken. Daar waar de religie de overhand krijgt, gaat de menselijkheid achteruit. Of hoe een moraliserende instantie tot iets immoreels verwordt.


 

Commentaren

leuk toiletpapier...ik ben mijn schrijfblog en discussieblog gestart

Gepost door: life angel | 11-09-10

leuk toiletpapier...ik ben mijn schrijfblog en discussieblog gestart

Gepost door: life angel | 11-09-10

In 1821 schreef Heinrich Heine reeds deze profetische woorden: 'Boeken verbranden eindigt met mensen verbranden'

Gepost door: Dirk De Schrijver | 13-09-10

als jij ooit een islamiet op bezoek hebt en hij/zij moeten noodgedwongen gebruik maken van het toilet breng je die mijnheer of mevrouw toch een beetje in de problemen. Of is er ook een neutraal rolletje binnen handbereik op Uw toilet ?

Gepost door: Duvel | 13-09-10

hahaha, hehehe, maar maakt dat hun maar eens wijs :-)
religie heeft altijd al een rem geweest op de ontplooiing van de mens.
heb je al eens gezien hoe een iets extremere moslim schijt op een pot die voor iedereen toegankelijk is zoals de toiletten op het werk? ge geloofd uw ogen niet, over hygiëne en varkens gesproken :-)

Gepost door: watje | 15-09-10

De commentaren zijn gesloten.