14-08-10

Ik, zondaar

IMG_2122.JPG

Laatst was ik onderweg, goed op weg en wat belangrijk is, zelfs op de weg. Volgens onze begeleider, die ons op weg moest helpen en houden, was er geen weg te bekennen en waren we blijkbaar van de weg af. In een flits zag ik een krantenkop: Belg rijdt ravijn in ondanks waarschuwing van begeleider. Daar het gekend is dat het menselijk waarnemingsvermogen beperkt en zelfs misleidend kan zijn – denk maar aan waanbeelden, optische illusies, ... - stopte ik voorzichtig de wagen, deed de deur open en voelde onzeker of mijn voet wel met de vaste grond in contact kwam. Dat was het geval. Meer zelfs, ik nam de geur van smeltend asfalt waar, waardoor ik weer zelfvertrouwen kreeg. Ik nam het vrij roekeloze besluit om op eigen waarnemingsvermogen naar mijn doel verder te rijden. Een euforisch gevoel van vrijheid begon in mijn lichaam te zinderen.

Ik weet het, ik besef het, ik beken: ik pleegde een zonde tegen onze technologische almachtigheid. Ik twijfelde aan de hoog geprezen technologie die over ons waakt en die ons beschermt. Het zou mij niet verwonderen als dra de zedenpolitie aan mijn deur komt te staan. Beste lezer, bid voor de zondige ziel van vrijdenker!


<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

11:36 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: gps, technologie, afhankelijk |  Print

Commentaren

het is altijd beter om nooit technologie volledig blindelings te vertrouwen

Gepost door: watje | 15-08-10

Beste Vrijdenker. U hoeft zicht geen zondaar te noemen. Misschien bent U een twijfelaar maar U mag niet verwachten van zoiets onvolmaakt als een mens dat deze volmaakte technologie zou scheppen. U was weer even de weg kwijt toen U de term zondaar gebruikte en verwees naar een technologische almachtigheid. Als de zedenpolitie toch aan Uw deur heeft gestaan dan vrees ik dat de rede daarvan niet in dit blogpostje vermeld staat.

Gepost door: Duvel | 18-08-10

De commentaren zijn gesloten.