27-06-10

Gerecht doekt katholiek gerecht op

PedofilieInDeKerk
De Belgische Kerk overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de inbeslagname van hun documenten door het gerecht (operatie "Kelk"). Het ingrijpen van het gerecht in deze zaak was meer dan noodzakelijk. Het instituut Kerk heeft jarenlang de pedofiele priesters tegen strafrechtelijke vervolging kunnen beschermen. Waarom kan een priester ongestraft kinderen mishandelen? Zijn dan niet alle burgers gelijk voor wet?

Bovendien ging de katholieke kerk hier zelf voor onderzoeksrechter gaan spelen (commissie Adriaenssens). Het gerecht nam bedoelde dossiers in beslag. Enkelen opperen dat hiermee de privacy van de slachtoffers geschaad wordt. Ten eerste is het niet aan de Kerk om rechter te gaan spelen want de katholieke Kerk is door zijn schuldig verzuim dader in deze materie. Ten tweede staat het gerecht meer garant voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer dan een privé-organisatie (de Katholieke Kerk).

De inval van het gerecht in de cenakels van de Kerk toont aan dat het instituut niet boven de burgerlijke wet staat. Voor een moderne samenleving is dat een geruststelling. Hopelijk wordt de heren die de pedofiele priesters een hand boven het hoofd hielden snel in vervolging gesteld. Ze kunnen ondertussen tot hun grote baas prevelen dat "hij" het niet zover zal laten komen.

Child-sexual-abuse

19:32 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrijdenker, pedofilie, katholieke kerk, gerecht |  Facebook |

Commentaren

helemaal niet mee eens wat jij hier schrijft.

De commissie was juist in het leven geroepen om slachtoffertjes te horen die geen gerechtelijke stappen wilden ondernemen. Hun privacy, hun vertrouwen is wel degelijk geschonden, hun trauma's enkel vergroot door dergelijke wild west praktijken. Jij gelooft wel héél sterk in dat gerecht en het in handen komen van al die vertrouwelijke gegevens in de juiste handen?? Als het in de juiste handen en op de juiste manier zou gegaan zijn, dan had dit niet op een dergelijke vernielende wijze gemoeten. Ik heb een groter vertrouwen in Peter Adriaenssens dan in héél de manier waarop de actie gebeurd is. Onethisch, verwerpelijk....

Trouwens, blijft het nog steeds zeer gevaarlijk om beschuldigingen zomaar voor waar aan te nemen. Iemand die een beetje notitie heeft van psychologie weet dat er snel geprojecteerd wordt, zelfs geheel onbewust . Zo de schuld van misbruik gemakkelijk aan een ander, dan de werkelijke dader kan toeschrijven. Zo kan, zeker als er een hetze bestaat zoals nu naar priesters toe, het beeld van een vaderdader of oom bijv , snel in overtuiging vervangen worden door een priester. Waarmee ik niet wil zeggen dat er dus geen priester daders zouden zijn.

Jij klaagt niet zeg je?? Het is maar een manier van spreken. Toch ben ik er van overtuigd dat ik niet lang al je gesproken woorden zou hoeven op te nemen om je, je eigen klaagzang te laten horen.
Al was het soms maar over het weer...te warm...te koud...teveel regen enz.... :-)

Gepost door: life angel | 27-06-10

by the way in die boeken over Afghanistan komt het kindermisbruik ook veelvuldig voor en dat zijn geen priesters..... In Oosterse landen, vooral arme landen is kinderverkoop nog schering en inslag. Zo gemakkelijk ga je het de wereld niet uitkrijgen, ook al zouden we willen. Het meeste kindermisbruik gebeurd volgens mij nog steeds in familiale kring als ik me niet vergis en teveel gis.

Het is niet slecht dat er iets verandert. Dat men de ernst en zwaarte voor het kind bewust wordt, ook voor de latere volwassene.Vroeger was men in de overtuiging dat kinderen gemakkelijk vergaten en er over groeiden. Recentere studies bewijzen het tegendeel..Maar vergeet uiteindelijk niet dat zowel in de 10 geboden, als met het biechtgeheim deze mensen met handen en voeten gebonden waren.
Leugen -stilte of verraad, schending biechtgeheim - de kracht van vergevingsgezindheid, menselijk begrip. Het is maar al te gemakkelijk om met stenen te gooien zonder alle kennis te bezitten. Dat er nood is aan verandering daar zijn zelfs zij zich wel degelijk van bewust.

Gepost door: life angel | 27-06-10

bedankt voor de mooie verwoording en uiteenzetting i.v.m. onderwerp.

Wat info foto betreft had ik het reeds gevonden hoe je eraan kwam.

Gepost door: life angel | 28-06-10

De commentaren zijn gesloten.