06-06-10

Ontstemd

BesteKiezers

Onlangs kreeg ik de vrij onaangename mededeling dat op zondagnamiddag 13 juni mijn bewegingsvrijheid door hogerhand ingeperkt werd. Ik kreeg een ongemotiveerd, bureaucratisch gelardeerd schrijven dat ik mijn zondagnamiddag als bijzitter van een stemopnemingsbureau diende in te vullen.

Dit gezegd zijnde is mijn stemming voor de stemming al op een vrij onaardig dieptepunt gezakt. Ik had zelfs niet eens de vijf minuten politieke moed om een gegronde smoes te bedenken om niet naar het stemopnemingsbureau te hoeven gaan. Omdat ik de solidariteitsgedachte niet ongenegen ben, vind ik het bedenken van een smoes sociaal niet te verrechtvaardigen. Bovendien kan zo'n namiddag nog leuk worden. Ik hou er van om enkele van die zichzelf opgeblazen Kafka-figuren tegen de schenen te gaan schoppen. In dergelijke kille omgeving wil ik mij wel eens opwarmen als het choleriek van ginds of gene despoot door mijn toedoen in brand gaat vliegen. Ik weet soms aardig het ontstekingsmechanisme van dergelijke kerels te triggeren.

Zoals gewoonlijk gaat de campagne weer over de status van personen en niet over het programma. De verpakking primeert over de inhoud. Een typische kwaal van onze samenleving. Diezelfde logica geldt trouwens in het vermarkten van producten. Kleef één of andere bekende Vlaming op je product en de kassa begint veelvoudig te rinkelen. Het verhaal van de rattenvanger van Hamelen in een moderne context.

Ondanks het feit dat het Belgische (bestaat dat nog?) verkiezingen zijn, kan ik niet meer voor Belgische politici stemmen. Deze vrijheid werd mij ontnomen. Een democratisch deficit waar onze politici naarstig over stilzwijgen. Niet dat ik ginds of gene affiniteit met één of ander land of streek heb, maar het ergert mij immer als anderen mijn keuzevrijheid gaan bijstellen. Maar vrijheid is zelden een politiek thema geweest. Politiek gaat meestal over het (vast)binden van mensen.

Ontstemd heb ik zo mijn stem nog niet bestemd.

 

 

bijzitter

10:42 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ontstemd, vrijdenker, bijzitter, stemming |  Facebook |

Commentaren

assiliati vond ik via googlen (kennismaatschappij dus) maar esiliati de eerste kennismaking vond ik op verschillende wijzen terug in de kennismaatschappij eerst via googlen dan aftoetsing wikipedia door het woord banneling in te tikken en naar het Italiaans te gaan kijken en uiteindelijk nog eens door een Italiaanse aftoetsing.Het woord "assiliati" was die persoon totaal onbekend, bestaat niet.
Dat is dan ook het enige woord waarvan ik hoogstwaarschijnlijk wel van mag veronderstellen dat het 99,99 % een waarheid zal zijn.

Op je andere vraag kan ik niet zomaar op één twee drie antwoorden. Geef jij me bijvoorbeeld een reden, door informatie te hebben die ik zelf niet allemaal heb en waar jij dan aankunt zonder dat ik die informatie geef of er me van bewust van ben ? Is het, of kan het, een reden zijn om zeker niet voor een ander systeem te zijn dan één algemeen gecontroleerd en dus zeker niet toejuichen wat jij dan weer in een van je vorige postjes aanhaalt?

Hoe kun jij bijvoorbeeld aan info waar ik dan zelf niet aankan op skynet?

Gepost door: Life angel | 06-06-10

misverstand Velen gaan er verkeerdelijk van uit dat een bekende Vlaming zorgt voor een meerverkoop van bepaalde producten. Dit is ooit wel zo geweest (decennia geleden) maar iedere marketeer of reclamebureau zal dat nu zeker niet meer aanmoedigen.
In sommige gevallen bleek het juist het tegenovergestelde effect te hebben, en haakte de consument af. (consumenten zijn niet meer zo onnozel)
Bij recente campagnes met BV's wil men ons doen geloven (via krantenberichten e.d.) dat ze succesvol waren. Kan best, maar zonder het opvoeren van BV's waren ze waarschijnlijk nòg succesvoller. Diverse studies hebben dit trouwens zwart op wit bevestigd. (je kan ze altijd komen inkijken)

En maak je niet te druk over je oproeping. De kans is groot dat je een heel pak generatiegenoten - die je jaren niet meer hebt gehoord of gezien - tegen het lijf loopt die net als jij mogen gaan tellen. Zo heb ik het vorig jaar toch ervaren. En ze komen rond met pils en broodjes...

Gepost door: dirk de schrijver | 08-06-10

ze zien u graag de voorzitter ziet U mss graag en heeft u er voor uitgekozen om te gaan zitten. vroeger heeft men mij steeds wijs gemaakt dat alle dertigjarige (letterlijk 30 jaar) moeten zitten, eindelijk was ik aan de beurt, maar nee, ze hadden mij niet uitgepikt, na vele jaren later bleek dat er toch meerdere zitters 30 bleven, zelfs na 20 jaar waren ze nog steeds 30, vreemd hé, in ons geval ons kanton, mijn gemeente, bleek het duidelijk: het waren allemaal CVP vrienden.
het ligt aan de voorzitter wie er moet komen zitten, éénmaal een voorzitter gekozen door de gemeente, is het de voorzitter die bepaalt wie moet komen zitten. ergens in Limburg heeft de gemeente nog eens extra 50 Euro geschonken aan alle zitters (bovenop de normale bijdrage)

ps: vrijheid is een te ruim begrip. elke wet die er is is al een beperking van de vrijheid op zich.

Gepost door: watje | 17-06-10

De commentaren zijn gesloten.