29-12-09

Kerstallergie

KerstParade

In duistere tijden als deze neem ik wat langer de krant door. Een goed essay, het relaas van onthullende onderzoeksjournalistiek, een degelijke film- of boekenrecensie lezen, het is mijn balsem tegen de duisternis en het gejengel van het consumentisme waarmee onze geest dagdagelijks gefolterd wordt. Ik mijd helaas dezer dagen het stad en de winkels (boekenwinkels uitgezonderd) omdat mijn ogen en oren allergisch op die commerciële troep reageren.

Bij het lezen van bovenstaande advertentie van consumptiezender VTM kon ik mijn allergie niet meer de baas. Mijn afgrijzen ontvlamde spontaan in een Joelvuur dat gretig die leugenachtige prent tot niets verdampte.

"Beleef de magische sfeer van Kerst". Hoe moreel diep kan een samenleving zinken om een plat-commerciële coca-cola-figurant met "de magie" van Kerst of het Zonnewendefeest te associëren? Laat ik hopen  dat de vlam van mijn Joelvuur bij sommigen verlichting heeft gebracht!

Commentaren

Dag Vrijdenker Graag wens ik jou van ganser harte een gelukkig en gezond 2010 toe ! Lieve groeten,

Gepost door: Joke | 31-12-09

Ik gruwel ook van al dat commerciële gedoe!
En wij zijn niet de enige,hoor!! Er bestaan nog verwante zielen.
Enfin, Vrijdenker, een vredevol en gelukkig en gezond 2010 gewenst voor jou en je gezin.

Gepost door: Mythoske | 01-01-10

Dit neigt naar terrorisme. Ik kan niet anders dan dit overmaken aan de internetpolitie.

Gepost door: Duvel | 02-01-10

Ik haaaaaaaaaat shoppen! Als het dan toch moet (omdat dochterlief kleren moet hebben) geef mij dan maar de boekenwinkels.

Gepost door: Nadia | 03-01-10

Ik kan je volgen in je afschuw voor dat plat commerciële Kerstgedoe en vooral het feit dat zo vele mensen daar ook nog eens in meegaan :-(

Ik wens jou een SUPER nieuw jaar toe met veel blogplezier!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 03-01-10

Toch veel haat en gruwel voor het begin van 2010 bij je lezers. Je postje doet me denken aan de extreme islamieten die met veel poeha foto's van de amerikaanse president verbranden. De gelijkenis is treffend.

Gepost door: Duvel | 03-01-10

@Duvel Duvel, je kritiek is deels terecht. Ik roep niet op tot terrorisme. Men zou inderdaad een parallel kunnen trekken met acties van extremisten. Maar ik zou met dezelfde redenering je ook van hetzelfde laken een pak kunnen geven. Is het geen kenmerk van extremisten dat ze overal gelijkenissen gaan zien? :-) Niettemin is je kritiek opbouwend omdat ze tot nadenken aanspoort. Toevallig was ik juist bezig met een artikel over de teaparties in de Verenigde Staten aan het doornemen - ik pleeg er binnenkort een artikeltje over - het zijn een aantal "rechtse" Amerikaanse die de Amerikaanse president terecht gesteld willen zien. 2010 zou wel eens het jaar van de moordaanslag op Obama kunnen wezen.

Gepost door: Vrijdenker | 03-01-10

Erg? Erg afgezien?

Gepost door: Inge Deconinck | 07-01-10

oeps ik ben warempel ne stommerik, of idioot, of weet ik wat dan ook, mare iets snap ik niet, ge zijt tegen al die platte commerce (hehehe is wel goe voor de economie) met inbegrip de VTM, eu, waarom kijkt ge nog naar die bullshit dan van de VTM??? (als ge begrijpt waar ik naartoe wil).
dan wat ik helemaal niet snap: sorry, maar ik zie hier geen enkel vergelijk of zelfs geen "zuchtje naar" dat het hier naar terrorisme ruikt.
de reden waarom ik geen kabel noch sateliet heb is omdat ik niet wil betalen om reclame te kijken naar toch de te dure abonomenten; wilt men dat ik kijk naar hun zever, dan moeten ze mij maar betalen of minstens de hele rommel gratis geven.

Gepost door: watje | 08-01-10

@Watje Watje, ik heb nergens geschreven dat ik nar die 'bullshit' kijk. Bedoelde prent heb ik een krant geknipt en in een vuurtje geplakt.

Gepost door: Vrijdenker | 09-01-10

vrijdenker yep, ik weet het, was te rap met reageren. sorry voor het misverstand

Gepost door: watje | 14-01-10

De commentaren zijn gesloten.