27-11-09

M&M = $$$$$$$$$$$

m&m

Mediamagnaat Rupert Murdoch en Microsoft slaan de handen in elkaar om de vrije toegang tot het nieuws te blokkeren. Wie voortaan het nieuws van nieuwswebsite van Murdoch zal willen lezen, zal dat in het vervolg slechts - na betaling uiteraard, ping, ping - via een Microsoft-gecontroleerde website kunnen doen. Microsoft pompte reeds miljoenen (ping, ping) in de reclame voor zijn zoekmachine Bing. Die zoekmachine Bing moet veel ping, ping voor Microsoft opleveren. Omdat de meeste mensen dat machtsgeile bedrijf wantrouwen bleef de aandacht voor hun zoekmachine onder de verwachtingen. De gemeenschappelijke vijand van beide bedrijven is Google omdat dat bedrijf de informatie gratis voor iedereen beschikbaar stelt.

Met het geld dat de burger voor de veel te dure Microsoft-producten betaalt kan dat bedrijf zijn batterij lobbyisten betalen om staten, organisaties en bedrijven verder te infiltreren of onder de druk te zetten. Met het geld dat de burger voor de veel te dure Microsoft-producten betaalt kan dat bedrijf het manipuleren van informatie en het tegenwerken van vrije nieuwsgaring ver blijven betalen.

Dat deze heren beetje bij beetje de totale controle over het internet willen krijgen (om het naar hun hand te zetten), kon ik onlangs nog meemaken. De NASA plaatste honderdduizenden foto's van de planeet Mars op een website die Microsoft uitgebaat wordt. Toen ik deze beelden wilde bekijken - ik werk met een computer die volledig op vrije software draait - diende ik eerst door Microsoft gecontroleerde software te installeren, vooraleer ik toegang tot die beelden kon krijgen. Gezien ik geen vertrouwen in dat bedrijf heb, heb ik hun software niet geïnstalleerd waardoor ik uitgesloten werd deze beelden te bekijken. Dat is een eerste voorproefje van wat ons binnenkort te wachten staat. Zich onderwerpen of uitgesloten worden.

Om de macht van deze concerns te breken, dienen we met zijn allen zoveel als mogelijk vrije software gaan gebruiken. Gebruik de vrije browsers Firefox, Opera, Chrome, ... in plaats van Internet Explorer. Gebruik OpenOffice in plaats van MicrosoftOffice. Indien je geen games op je pc speelt, koop dan geen Windows meer. Ik gebruik al drie jaren het volledig gratis operating systeem Ubuntu. Laat je niet van de wijs brengen door allerhande kwaadsprekerij over de vrije software. Er zijn veel mensen die op de kar van Microsoft springen, om zo wat geld te verdienen. Deze lieden hebben uit eigen gewin er een handje van mee om vrije software in een kwaad daglicht te stellen. Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, bestempelt de gebruikers van vrije software zelfs als "communisten". Je kan ook vaststellen dat vrije software in de media doodgezwegen wordt. Van zodra Microsoft daarentegen een scheet laat, komt dat uitgesmeerd in de kranten te staan. Manipulatie alom. Kijk maar in de boekhandels. De rekken puilen momenteel uit met boeken over Windows7: Windows7 voor beginners, Windows7 voor senioren, Windows7 voor linkshandigen, Windows7 voor vrouwen, Windows7 voor hetero's, Windows7 voor mensen met zweetvoeten, ... Al boeken bemerkt over het gebruik van vrije software?

Reageer, vooraleer je volledig door Murdoch & Microsoft gemanipuleerd wordt!

MicrosoftGate


20-11-09

Gedroogde penis

  Geselen

Bij het doornemen van een Spaanse tekst kwam ik het woord vergajo tegen. Het woordenboek gaf het woord bullenpees als vertaling. Dat woord kende ik niet. Ik haalde Den Dikke uit de kast: bullenpees [van bul(stier) + Mnl. pees (pees, koord, gesel)], 1 harde, gedroogde holle spier (de roede) van de bul, vroeger als strafwerktuig gebruikt.

Een gedroogde penis als strafwerktuig??? Nou, ik was benieuwd wat het internet mij daarover te vertellen had. Mijn eerste oord, Wikipedia, bracht mij niet verder in deze zaak (De Spaanstalige Wikipedia hulde zich eveneens in een stilzwijgen). Na een tijdje zoeken vond ik genoeg informatie om klaarte in deze duistere zaak te brengen.

Tooverye

De penis van de stier wordt gereinigd, gezouten en gedroogd. Na het drogen wordt de penis tot ongeveer 1 meter uitgerokken. Tijdens het uittrekken wordt de penis soms rondgedraaid, zodat de snaar getorst wordt. De bullenpees werd vroeger veel gebruikt om het vee bij elkaar te houden, als verdedigingsmiddel, als slagwapen bij rellenbestrijding en als gesel voor lijfstraffen of om de kinderen pedagogische principes bij te brengen. Andere doeleinden : slaven drijven, de nazi's hanteerden het wapen gretig in de concentratiekampen, als foltermiddel (bvb. De gevreesde "picha de toro" die de Spaanse Guardia Civil gebruikte onder het Franco-regime, enz...

In Zuid-Afrika gebruikte men de penis van het nijlpaard, "sjambok" genaamd. Men hing een gewicht aan de penis en liet hem zo in de zon drogen. De gedroogde penis werd met olie ingewreven. Men kon er vreselijke zwepen van wel drie meter mee maken.

Hopelijk heeft bovenstaand verhaal jullie niet al te hard geraakt!

Debret_-_L'Exécution_de_la_Punition_de_Fouet-1

 

Als toetje nog een gedicht van Gabriela Mistral : Foltering.


Foltering


Al twintig jaar zit in mijn vlees gestoken

- en de dolk is heet -

een mateloos groot vers, een vers met golven

als hoge zee.


Vernederd huisvest ik 't, mijn ingewanden

murw van zijn majesteit:

met deze povere mond die heeft gelogen

wil dat gezongen zijn?


De afgeleefde woorden van ons mensen

missen de brand

van zijn vuurtongen, 't levende vibreren

van die klank.


Gelijk een kind houdt het zichzelf in leven

met wrongel van mijn bloed.

Geen kind heeft uit een vrouw meer bloed gedronken

dan dit vers doet.


Gruwlijke gave! Grote schroeiwond! Schreeuwen

moet ik van pijn!

Hij die het in mijn lichaam heeft genageld

moge genadig zijn!


Gabriela Mistral


20:13 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vrijdenker, gabriela mistral, foltering, bullenpees, gesel |  Facebook |

15-11-09

Blogster door politie mishandeld.

YoaniSánchez


Yoani Sanchez is een bekende Cubaanse blogster. Ze werd verleden week door de politie in Havana geslagen en werd door politieagenten in burger korte tijd vastgehouden. De organisatie Human Rights Watch heeft in persbericht al kritiek gegeven op het gebruik van bruut geweld om Yoani Sanchez "het zwijgen op te leggen". Haar blog wordt vaak gelezen en ze levert er kritiek op de Cubaanse machthebber Raul Castro. De Cubaanse autoriteiten beschouwen dissidenten als "huursoldaten" van de VS.

no_me_golpee

Sla me niet, ik ben slechts een blogger.


Hieronder een vertaling van haar blog (juist nadat ze aangehouden was geweest).


Después de una agresión, hay ciertos miopes que culpan a la propia víctima por lo ocurrido. Si es una mujer que ha sido violada, alguien explica que su falda era muy corta o que se contoneaba con provocación. Si se trata de un asalto, los hay que sacan a relucir el llamativo bolso o los brillantes aretes que despertaron la codicia del delincuente. En caso de que se haya sido objeto de la represión política, entonces no faltaran quienes aleguen que la imprudencia ha sido la causante de tan "enérgica" respuesta. La víctima se siente -ante actitudes así- doblemente agredida.


Er bestaan bepaalde kortzichtige mensen die het slachtoffer van een aanranding de schuld geven voor hetgeen hem/haar overkwam. Als een vrouw verkracht werd, leggen sommigen dat uit dat haar rok te kort was of dat ze provocerend heupwiegde. Als het een overval betreft, zijn er sommigen die beweren dat de opvallende handtas of juwelen de hebzucht van de dader opwekte. Als men het object van politieke repressie is geweest, zijn er sommigen die niet kunnen nalaten te beweren dat onvoorzichtigheid de oorzaak van deze krachtdadige reactie is geweest. Het slachtoffer voelt zich - tegenover dergelijke denkwijzen - dubbel aangevallen.


Las decenas de ojos que vieron como a Orlando y a mí nos metieron a golpes en un auto, preferirían no testificar, sumándose así al bando del criminal.


De tientallen ogen, die zagen hoe Orlando en ik met geweld in een auto gesleurd werden, zullen niet verkiezen te getuigen en voegen zich aldus aan de zijde van de crimineel.


El doctor que no levanta un acta de maltratos físicos porque ya ha sido advertido de que en este "caso" no debe quedar ningún documento probando las lesiones recibidas, está violando el juramento de Hipócrates y haciendo un guiño cómplice al culpable. A quienes les parece que debería haber más moretones y hasta fracturas para empezar a sentir compasión por el atacado, no sólo están cuantificando el dolor, sino que le están diciendo al agresor: "tienes que dejar más señales, tienes que ser más enérgico".


De arts maakte geen verslag van lichamelijke mishandelingen op omdat hij verwittigd was geworden, dat in deze "zaak" er geen documenten, die de letsels beschrijven, mogen achterblijven. Dat is in strijd met de eed van Hippocrates en hij maakt een samenzweerderige knipoog naar de schuldigen. Diegenen die menen dat je meer blauwe plekken tot zelfs botbreuken dient te hebben om medelijden met de aangevallene te hebben, kwantificeren niet enkel de pijn, maar zeggen de agressor: "Je dient meer signalen te geven, je moet nog assertiever zijn".


Tampoco faltan los que siempre van a alegar que la propia víctima se autoinfligió las heridas, los que no quieren escuchar el grito o el lamento a su lado, pero lo resaltan y lo publican cuando ocurre a miles de kilómetros, bajo otra ideología, bajo otro gobierno. Son los mismos descreídos a los que les parece que la UMAP fue un divertido campamento para combinar la preparación militar y el trabajo en el campo. Esos que aún siguen creyendo que haber fusilado a tres hombres está justificado si de preservar el socialismo se trata y que cuando alguien golpea a un inconforme, es porque este último se lo buscó con sus críticas. Los eternos justificadores de la violencia no se convencen ante ninguna evidencia, ni siquiera ante las breves siglas E.P.D. sobre un mármol blanco. Para ellos, la víctima es la causante y el agresor un mero ejecutor de una lección debida, un simple corregidor de nuestras desviaciones.

Evenmin ontbreken diegenen die altijd beweren dat het slachtoffer zelf zijn verwondingen zichzelf toediende. Zij niet willen luisteren naar het geschreeuw en het gejammer in hun naaste omgeving, maar brengen het aan de orde of publiceren het, wanneer het duizenden kilometers van hier weg onder een andere ideologie, onder een andere regering gebeurt. Het zijn dezelfde ongelovigen die voornemen dat de UMAP (Nota vrijdenker : Unidades Militares de Ayuda a la Producción - Letterlijk: Militaire Eenheden die Hulp bij de Productie leveren, in werkelijkheid (Straf)Werkkampen voor "parasieten" in Cuba 1965 - 1968. Het uitdiepen van de UMAP is op heden nog steeds een taboe in Cuba) een leuk kamp was die een militaire opleiding combineerde met veldwerk (landbouw). Diegenen blijven zelfs geloven dat het fusilleren van drie mannen gerechtvaardigd was alsof het socialisme te vrijwaren betrof en dat wanneer iemand op een onaangepaste slaat, het is omdat deze laatste het met zijn kritieken gezocht heeft. (Nota vrijdenker : Ik denk dat Yoani Sanchez hier verwijst naar de executie van drie mensen die op 11 april 2003 een ferryboot probeerden te kapen om Florida te kunnen bereiken). De eeuwige verrechtvaardigingen van geweld kan zich niet duidelijk overtuigen, zelfs niet tegenover het korte letterwoord RIP (EPD in het Spaans : En paz descanse - In vrede rustend) op een wit marmer. Voor hen is het slachtoffer de aanleiding gevende en de agressor de uitvoerder van een verplichte les, een eenvoudige corrector van onze afwijkingen.

Breve parte médico:

Estoy superando las lesiones físicas derivadas del secuestro del viernes pasado. Los moretones van cediendo y ahora mismo lo que más me molesta es un dolor punzante en la zona lumbar que me obliga a usar una muleta. Anoche fui al policlínico y me han puesto un tratamiento contra el dolor y la inflamación. Nada que mi juventud y mi buena salud no puedan superar. Afortunadamente, el golpe que me di cuando pusieron mi cara contra el piso del auto no ha afectado mi ojo, sino solamente el pómulo y las cejas. Espero estar recuperada en pocos días.


Kort medisch rapport:

Ik ben bezig mijn lichamelijke letsels als gevolg van de ontvoering vrijdag laatstleden te boven te komen. De blauwe plekken nemen af en voor het ogenblik hindert mij het meest een stekende pijn in de lenden hetgeen me dwingt krukken te gebruiken. Gisteravond ging ik naar de polikliniek en ze hebben me een behandeling tegen pijn en ontsteking gegeven. Er gaat niets boven mijn jeugd en een goede gezondheid. Gelukkig heeft de klap, die ze mij gaven toen ze mijn gezicht tegen de vloer van de auto drukten, mijn oog niet beschadigd, enkel het jukbeen en de wenkbrauw. Ik hoop binnen enkele dagen daarvan genezen te zijn


Gracias a los amigos y familiares que me han atendido y apoyado, se están desvaneciendo incluso las secuelas psíquicas, que son las más difíciles. Orlando y Claudia todavía están bajo el shock, pero son increíblemente fuertes y también lo lograrán. Ya hemos empezado a sonreír, que es la mejor medicina contra el maltrato. La terapia principal sigue siendo para mí este blog y los miles de temas que todavía me quedan por tocar en él.

(Nota del editor: post dictado por teléfono)


Dankzij mijn vrienden en familie die voor mij gezorgd hebben en mij bijgestaan hebben, vervagen de psychische nawerkingen, dit zijn de moeilijkste. Orlando en Claudia zijn nog steeds in shock, maar ze zijn ongelooflijk sterk en ze zullen er bovenop raken. We hebben al beginnen glimlachen, hetgeen de beste medicijn tegen mishandelingen is. De pijler van mijn behandeling blijft deze blog en de duizenden items die nog altijd openblijven om op mijn blog aan te raken.


Nota van de opsteller : Post gedicteerd over de telefoon

victima


09:12 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: yoani sanchez, vrijdenker, cuba, generation y, vrije meningsuing |  Facebook |

10-11-09

Wapenstilstand

LoopGravenOorlogKaft-1

11 november - Wapenstilstand. Hopelijk wordt dat een bezinningsdag over alle grote en kleine oorlogen die dagelijks nog gevoerd worden. De oorlog: het menselijk slachthuis waar onschuldige mensen aan de machtigen opgeofferd worden. In naam van ...

 

LoopGravenOorlog126-1

Tardi legde in de strip Loopgravenoorlog enkele beelden op zijn rauwe manier vast . In samenwerking met Daeninckx tekende hij ook nog het minder bekende werk: "Soldaat Varlot" (De afbeelding onderaan komt uit die strip). Het verhaal beeldt de gruwelijkheden van de oorlog uit en het onwezenlijke verhaal van soldaat Varlot die een  afscheidsbrief van  soldaat Griffon aan zijn vrouw gaat overmaken. Griffon heeft in de loopgraven zelfmoord gepleegd. Ondertussen prostitueert mevrouw Griffon zich  met de Duitsers. Ellende bij de vleet.

SoldaatVarlot-Einde-1

 

07-11-09

Hoe de verkeerde duivels uitgedreven worden

Duivels3

In Antwerpen vond onlangs een meisje de dood nadat een Koranlezer haar met kokend water overgoten had. Een islamitisch zuiveringsritueel met een dodelijke afloop - een Endlösung als het ware. Volgens de ene bron had het meisje verklaard lesbisch te zijn, een andere stelde dat ze aan anorexia nervosa leed. Bij het doornemen van moderubriek in de krantenbijlagen lijkt het me dat Koranlezers nog een pak werk voor de boeg hebben - een knelpuntenberoep.

In Schaarbeek overleed enkele jaren geleden (2004) een jonge vrouw Latifa Hachmi aan een duiveluitdrijving (Uit de autopsie kon vermoed worden dat de vrouw gewurgd werd).

In 1976 overleed in Duitsland een 23-jarige studente (Anneliese Michel) tijdens het katholieke ritueel van duiveluitdrijving. Het meisje overleed door verhongering. Dat triestig voorval werd de coverstory van de film Requiem. (2006 - Regie Hans-Christian Schmid)

Requiem

God mag zijn grondpersoneel wel eens beter gaan screenen. Of zijn dergelijke praktijken part of the job? Ik las op een christelijke website een nogal warrige verklaring (het christendom is mij altijd warrig overgekomen, daar waar ik van een god eerder helderheid zou verwachten) over het voorkomen van "het kwaad" (blijkbaar nogal ruim interpreteerbaar, want het in vraag stellen van god en zijn trawanten wordt ook als "kwaad" bestempeld). Het kwade wordt door de duivel (door god geschapen, want alles werd door god geschapen) voortgebracht. En volgens Openbaring 20 vers 10 : "En de duivel, die hen misleidde, wordt in de poel van vuur en zwavel gegooid. Daar zal hij dag en nacht worden gepijnigd, tot in eeuwigheid". En omdat god in al zijn goedheid de duivel blijkbaar nog niet tot in de eeuwigheid sadistisch aan het pijnigen is geslagen (de eeuwigheid is lang, dus er is geen haast bij), geven zijn trawanten alvast het goede voorbeeld. Da's natuurlijk leep van god. De anderen halen voor hem de hete(!) kolen uit het vuur en de snoodaard zal achteraf leuk kunnen verklaren dat es nicht gewußt hätte en dat hij het nog minder zelf gedaan heeft.

In ieder geval duiveluitdrijvingen zijn in deze moderne tijden blijkbaar nog een courante praktijk. De duivels bevinden zich niet in het slachtoffer maar wel in diegenen die menen de duivels in de andere te zien. Dat is des duivels aan het verhaal.

Onderstaande prent is een beeld uit één van de schitterende stripverhalen van Jean-Claude Servais "De scharrelkip". Een duivels mooi verhaal.

DeScharrelkip-1


10:10 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: koranlezer, god, vrijdenker, duiveluitdrijving, requiem, duivel |  Facebook |

01-11-09

Het is niet ver naar de eeuwigheid

img_4565

Verleden week was ik op stap in het Zwarte Woud. Langs een eenzame weg trof mij deze herdenkingssteen. "Het is niet ver naar de eeuwigheid. We vertrokken om 2 uur, om 5 uur waren we daar". Ter nagedachtenis aan twee zusjes die in 1921 doodgebliksemd werden.

We bleven er even stil bij staan. Het is inderdaad soms niet ver naar de eeuwigheid.