10-11-09

Wapenstilstand

LoopGravenOorlogKaft-1

11 november - Wapenstilstand. Hopelijk wordt dat een bezinningsdag over alle grote en kleine oorlogen die dagelijks nog gevoerd worden. De oorlog: het menselijk slachthuis waar onschuldige mensen aan de machtigen opgeofferd worden. In naam van ...

 

LoopGravenOorlog126-1

Tardi legde in de strip Loopgravenoorlog enkele beelden op zijn rauwe manier vast . In samenwerking met Daeninckx tekende hij ook nog het minder bekende werk: "Soldaat Varlot" (De afbeelding onderaan komt uit die strip). Het verhaal beeldt de gruwelijkheden van de oorlog uit en het onwezenlijke verhaal van soldaat Varlot die een  afscheidsbrief van  soldaat Griffon aan zijn vrouw gaat overmaken. Griffon heeft in de loopgraven zelfmoord gepleegd. Ondertussen prostitueert mevrouw Griffon zich  met de Duitsers. Ellende bij de vleet.

SoldaatVarlot-Einde-1

 

Commentaren

Dag Vrijdenker Oorlogen kunnen pas eindigen als er geen wapens meer gemaakt worden. De wapenhandel brengt teveel geld in de lade, ten koste van soldaten- en burgerlevens.

Gepost door: Joke | 11-11-09

Oorlogen kunnen pas eindigen als iedereen tot het inzicht komt dat geweld nooit een oplossing kan bieden. Met het al dan niet hebben van wapens heeft het niets te maken.

Gepost door: Duvel | 11-11-09

Zolang er mensen zijn zal er (vrees ik) oorlog zijn.

Gepost door: Nadia | 12-11-09

Ik hoop Ik hoop met je mee Vrije Geest vooral hoop ik dat de inhoud van deze zin van jou waarheid wordt :

"11 november - Wapenstilstand. Hopelijk wordt dat een bezinningsdag over alle grote en kleine oorlogen die dagelijks nog gevoerd worden. "

Maar ik vrees dat er wel steeds ergens oorlog zal zijn.
Als je naar het nieuws kijkt elke dag zie het er niet veelbelovend uit.
Zéér erg en vooral jammer : het kan anders, daar ben ik van onvertuigd !

Gepost door: Inge Deconinck | 13-11-09

inderdaad D het is niet het wapen dat mensen doodt, maar diegene die de trekker over haalt en doelbewust mikt op het object.
ook aan keukenmessen is dik geld mee verdiend, indien de juiste vaardigheid een perfect moordwapen.

Gepost door: watje | 18-11-09

De commentaren zijn gesloten.