01-09-09

De castratie van Alan Turing

AlanTuring

In Groot-Brittannië werd een petitie gestart opdat de Britse regering de wetenschapper Alan Turing postuum zou verontschuldigen. Alan Turing was een briljant wetenschapper die gedurende de Tweede Wereldoorlog hielp de Nazi-code Enigma kraken. Hij werd voor zijn werk tijdens de oorlog gelauwerd met de Order of the British Empire.

In 1952 werd hij echter gearresteerd voor homoseksuele handelingen. De geheime dienst begon hem wegens zijn homoseksualiteit als een veiligheidsrisico te beschouwen - de kronkels van de veiligheidsdiensten. Turing kon kiezen tussen een gevangenisstraf of een chemische castratie. Turing koos voor chemische castratie. Deze vorm van castratie doet evenwel de borsten groeien. Op 7 juli 1954 werd hij dood aangetroffen in het bezit van een met cyanide vergiftige appel. Alhoewel de officiële doodsoorzaak zelfmoord luidt, werd er veel over zijn dood gespeculeerd. Er wordt beweerd dat de Engelse geheime dienst hem vermoord zou hebben omdat hij teveel over geheime codes geweten zou hebben.

Of hoe vooroordelen leiden tot de dood van een briljant man. In naam van god, of course. God, save the Queen!

 

20:12 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vrijdenker, alan turing, chemische castrattie |  Facebook |

Commentaren

Dag Vrijdenker Bijzonder triest dat de seksuele geaardheid tot zulke onnodige conclusies en drama's leiden. Groeten,

Gepost door: Judi | 02-09-09

IDD Een holibi heeft al genoeg problemen met zijn eigen, dat hij/zij sowieso van al het andere gezuiverd wordt.
Rasisme wordt ingeroepen als verdediging.
Is dit op zich geen vooroordeel vellen, en zeggen dat hun sexuele geaardheid een probleem op zich is ?

Gepost door: Siberx | 02-09-09

De commentaren zijn gesloten.