11-01-09

Pesten of verpesten.

SmogAlarm
Enkele dagen geleden wensten we familie, vrienden en collega's nog een gelukkig nieuw jaar en vooral een goede gezondheid, want dat was het belangrijkste werd er steevast aan toegevoegd. Op het kantoor bleek na enkele minuten al dat die wensen voor een goede gezondheid eigenlijk niet geheel oprecht waren. De snelheidslimiet van het smogalarm kwam er aardig ter discussie staan. Touring en lijst Dedecker noemen dat automobilisten pesten. Wie wordt er eigenlijk gepest? Toch diegenen die de verpeste lucht dienen in te ademen?

Natuurlijk heeft men een punt dat de vervuiling van fijn stof niet enkel van het autoverkeer voortspruit. Met andere woorden, er wordt op korte tijd een gemakkelijkheidsoplossing ingevoerd, maar op langere termijn wordt er geen beleid gevoerd. In die zin hebben de “gepeste” automobilisten een punt. Wat heeft het zin om op korte termijn iets te doen als er finaal gezien geen beleid gevoerd wordt om op lange termijn het probleem aan te pakken? Populist Dedecker hekelt de korte-termijns-aanpak, maar heeft aan de andere kant geen lange-termijns-oplossing. Hij wil dus niet aan de problematiek verhelpen. De andere grote partijen blijkbaar al evenmin. We blijven dus nog een tijdje met verpeste lucht leven.

Met Nieuwjaar wensten we elkaar een goede gezondheid toe. Als het een oprechte wens was, dan wordt het tijd in het stemhokje voor diegenen te stemmen die een lange-termijnsoplossing voor de fijn-stof-problematiek durven voorstellen. Een goede gezondheid, weet je nog wel? Of zou die toch niet zo belangrijk wezen?

 

Auto

De auto scheidt wegen af

uit zijn achtereind, talloze meters

landschap verteerd tot verleden,

verbruikt asfalt, uitlaatgas.


Meedogenloos, achter glas,

zien wij de kijkende levens

van boeren met zondags gesteven

gebaren, van koeien, van gras-


groene graasdorpen één

tel lang bestaan en dan bijt de

snelheid hen tot op het been

kaal en zij glijden als lijken

bleek van het netvlies. Luid

braakt de uitlaat hen uit.


Willem van Toorn

 

17:02 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: smog, smogalarm, fijn stof, vrijdenker |  Facebook |

Commentaren

Mee bezig Weet je het nog niet ?
Ze zijn ermee bezig, de crissis .
Fabrieken sluiten, werklozen die hun wagen niet meer nodig hebben .
Ziet ge wel dat er lange termijn visie is .
T'is dat wij het niet altijd zien :-)


Gepost door: Siberx | 11-01-09

U heeft ook een punt Maar wat is jou lange termijn visie m.b.t. de fijnstof problematiek ?
De 90km/u maatregel is pure nonsens en geeft aan enkele idioten misschien het gevoel ze een bijdrage leveren voor de oplossong van dit probleem.
U ridiculiseert ook de wens van Uw medemensen die U een goede gezondheid wensen.

Gepost door: Duvel | 11-01-09

We willen allemaal wel zuivere lucht inademen, maar 't zijn de anderen die hun auto thuis moeten laten, want alleen maar mijn auto min of meer doet er toch niet toe,zkeer!

Gepost door: Leen | 11-01-09

*** Al dat oponthoud haalt geen zier uit..Nog meer smog ja..
Heel fijne maandag
Groetjes

Gepost door: illness | 12-01-09

Dag Vrijdenker Helaas worden de kleine garnalen (de auto's) aangepakt, dat helpt een beetje. Maar vissen zoals vliegtuigen vol toeristen, daar zal niet aan geraakt worden. Een moeilijke materie, we wensen iedereen een goede gezondheid toe, zonder iets of weinig aan ons leefgedrag of het milieu te doen. Dat terwijl longkanker bovenaan de top 10 staat. Ik weet dat je niet van dergelijke lijsten houdt :-) maar ik kon het niet laten :-) Ik weet dat jij er tegen kan. Ik deed terwijl mijn domme bijdrage weg :-) Toch bedankt voor je oprechte en terechte reactie ! Groetjes,

Gepost door: Passioneel | 12-01-09

Wensen Je hebt alle gelijk in je betoog!
En verder bedankt voor het toemaatje : een gedicht dat VEEL zegt! Het is ook zéér goed geschreven : dus nog liever gelezen.
Wie weet moet je je bericht in januari 2010 niet herhalen.
Dat is mijn wens (één ervan toch)

Gepost door: inge | 14-01-09

De commentaren zijn gesloten.