03-01-09

Integratie

TolerantiePVDA
De Nederlandse partij PvdA (Partij van de Arbeid) houdt in maart 2009 een congres over het thema integratie. Interessant. Er wordt veel over integratie gesproken, maar wat verstaat men eigenlijk onder integratie? Wat houdt dat in voor de gast en voor het gastland? Ik hoor veel mensen beweren dat “vreemdelingen” zich moeten integreren. In deze bewering zitten al drie problemen vervat. Ten eerste: “wie zijn de vreemdelingen”? (Een Amerikaans CEO is m.i. ook een vreemdeling). Ten tweede: “waarom MOET dat”? Hoeft dat wel? Ten derde wat houdt “zich integreren” in? Wat betekent dat in concreto?

Ik geef ootmoedig toe niet te weten wat “zich integreren” inhoudt. Daar ik niet weet wat “zich integreren” inhoudt, kan ik ook niet beweren dat mensen zich hoeven te integreren. Je kan moeilijk verwachten dat mensen iets gaan doen wat je eigenlijk zelf niet weet wat het is? Kortom, het zou wel eens nuttig kunnen zijn dat men in België gaat vastleggen wat integratie juist inhoudt. En als dat dan MOET, dan kan er wellicht afgesproken worden, wat er gebeurt als men dat niet WILT.

Je dient toch te weten wat je wilt? Of niet?

vd_quadre

integreren (integreerde) [<Fr. Intégrer], 4 (onoverg.; zijn geïntegreerd) tot een geheel, een eenheid worden: de nieuwe bewoners integreerden snel met de autochtone bevolking.

integrisme (o.) [<Fr. Intégrisme], Islamitisch fundamentalisme.

17:36 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: integratie, integrisme, pvda, vrijdenker, islam, assimilatie |  Facebook |

Commentaren

Ik heb die fout ook lange tijd gemaakt, nu dus niet meer ;-)

Gepost door: lonesome zorro | 03-01-09

*** Een CEO uit Amerika is niet iemand die profiteert van onze fantastisch sociaal systeem..Het kan gewoon niet dat WIJ ons zouden moeten aanpassen aan onze gasten , die papieren willen om geld te KRIJGEN (NIET om voor te werken hé)..Allochtonen hebben een andere mentilateit die hier niet thuishoort..Ook hun godsdienst hoort hier niet thuis..
Ik heb veel medische problemen maar kan niet gratis naar ziekenhuis..Alles is gratis voor hen en ik bedoel alles..
Conclusie : gewoon terugsturen naar land van herkomst en dringend !!

Fijne zondag nog
Groetjes

Gepost door: illness | 04-01-09

Dag Vrijdenker Integratie of inclusie moet van de twee partijen komen. De twee partijen zijn enerzijds zij die als "normaal" bestempeld worden en anderzijds zij die tot de "minderheid horen. Jammer dat integratie van vreemdelingen alle aandacht opeist. Andere minderheidsgroepen blijven alsmaar meer in de kou staan. Zij zijn geen nieuws meer.
Vriendelijke groeten,

Gepost door: Passioneel | 04-01-09

Goede vraag Vlaming of Waal ?

Gepost door: Siberx | 04-01-09

flauw wie is een vreemdeling ?
wat is het gezond vestand ?
Als je iets niet weet ga je het ook niet opleggen aan anderen stel jij. Wel of God bestaat of niet , of er leven is na de dood ,dat weet je ook niet. Onthoud U dan van commentaren over gelovigen en andere religies. Die mensen beweren namelijk wel met zekerheid dat God bestaat en dat ze horen te leven naar zijn moraal. .... Om maar een voorbeeld te geven.

Gepost door: Duvel | 10-01-09

De commentaren zijn gesloten.