22-11-08

Goddelijk Ubuntu

Ubuntu-Moslim1

Open bron software (Open Source) heeft als voordeel dat iedereen het programma kan inkijken en er zelfs wijzigingen kan aan maken. Het steeds populairder wordende operating systeem Ubuntu valt onder die open bron software. Een aantal mensen vond het zinvol Ubuntu aan te passen naar hun religieuze overtuiging. Zo werd Ubuntu Muslim Edition geboren. Naast de gebruikelijke vrije software (Open Office, Firefox, Gimp, …) bevat deze distributie (= uitgave of versie) teksten over de Koran en programma's waarmee je op de hoogte gebracht wordt van de tijden voor het bidden.

Ubuntu-putra_mosque_kuala_lumpur_malaysia

Als ik in mijn Ubuntu naar programma's zoek met het woord 'prayer', dan kan ik eveneens moslim-programma's installeren : “Minbar is a GNOME Islamic prayer times application on top of libitl, the Arabeyes prayer calculation library. It runs in background as a tray icon, plays the 'athan' (call to prayer) and notifies at prayer times”. Voor een moslim is dat waarschijnlijk wel een handig programma.

Ubuntu-Christelijk

Ik was benieuwd of er nog andere religieus geïnspireerde Ubuntu-versies beschikbaar waren. Ja hoor, er bestaat ook een Ubuntu Christian Edition Ik kan volgende programma's installeren : een bijbel-studie-programma, een programma dat je helpt om zinnen uit de bijbel te onthouden, verschillende vertalingen van de Bijbel (zelfs de Hebreeuwse versie kan je installeren), een programma dat je bij elke login een vers uit de bijbel laat zien, enz ...

Ubuntu-Satanic

En wie over god spreekt kan natuurlijk niet zonder de duivel en ziedaar : Ubuntu Satanic! Maar echt duivels is natuurlijk Windows. Dat zal de rijkste man ter wereld, Bill Gates, dank zij jullie milde giften, enkel maar kunnen beamen.

billgate

 

14:50 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vrijdenker, ubuntu, ubuntu muslim, open source |  Facebook |

Commentaren

ik was een antwoordje aan het schrijven op mijn blog vanwege uw reactie, heheheh, maar ben moeten stoppen, op die manier had ik het nog niet bekeken gehad, maar ik laat nog iet weten (te interessant om te laten liggen :-) )

Gepost door: watje | 22-11-08

Dag Vrijdenker Leuk om weten ! Kan je ook te biechten gaan ? :-) Prettig weekend !

Gepost door: Passioneel | 22-11-08

Met de software kan tegenwoordig alles.....
Tegen een gigant als Windows kan natuurlijk niemand tegenop, helaas.....De wereld kent allerhande "duivels" en we werken ze nog in de hand ook.
Vriendelijke groetjes,

Gepost door: Ilona | 23-11-08

beste Ubuntu stadsgenoot
I hate open office toestanden
grrrr
geef mij maar Gates microsoft
maar dat is mijn mening
nog een fijne avond
daaag
Hilde

Gepost door: hilde | 25-11-08

U spendeert wel erg veel aandacht en onderzoek aan dingen waar U niet in gelooft of tegen bent.
Vraagtekens liggen U beter dan uitroeptekens maar
het begint er op te lijken dat wantoestanden U beter liggen dan .... ja dan wat ?

Gepost door: Duvel | 26-11-08

@Duvel Ik denk niet dat er in deze bijdrage gesproken wordt over wantoestanden noch dat ik reageer tegen gelovigen. Enkel in de laatste regels geef ik af op de "Micro$$$$oft-gelovigen". Die mensen hebben veelal toch geld te veel en dienen maar tegen een plaagstootje te kunnen.

Gepost door: Vrijdenker | 26-11-08

De commentaren zijn gesloten.