19-11-08

Roken kan je vrijheid schaden.

Mohammedaantjes
In Algerije werden verleden jaar drie mannen aangehouden omdat ze tijdens de ramadan in het openbaar aan het roken waren. Alhoewel Algerije geen wet kent die roken in het openbaar verbiedt, werden de mannen toch veroordeeld omdat ze het geloof beledigden. Volgens een wet uit 2001 is het beledigen van de profeet Mohammed of het minachten van de dogma's en de voorschriften van de islam strafbaar. Zelfs moslims die zich tot het christelijk geloof bekeerd hebben, kunnen vervolgd worden. Het is duidelijk dat in Algerije de rechten van de mens geschonden worden.

Artikel 18 (Universele verklaring van de rechten van de mens).Eenieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften.

In Syrië werd Tawfiq Breik Hneidi tot 1 maand voorwaardelijk veroordeeld omdat hij tijdens de ramadan in het openbaar gerookt had. De mannen in Algerije werden eerst tot drie jaar celstraf veroordeeld, maar werden achteraf tot twee maanden teruggebracht. In Saudi-Arabië kunnen vreemdelingen uit het land gezet worden als ze tijdens de ramadan in het openbare plaatsen eten, drinken of roken. Moslims slagen er blijkbaar niet in het onderscheid tussen kerk en staat te maken. In essentie treden ze hiermee de universele verklaring van de rechten van de mens met de voeten.

Wie tijdens de ramadan in een moslimland in het openbaar rookt zal dus de sigaar zijn!

 

19:53 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vrijdenker, islam, roken, mensenrechten |  Print

Commentaren

Dat heb ik nog nooit gehoord, dat je als vreemdeling de ramadan moet eerbiedigen? Dat is toch alleen voor moslims?
Mensenrechten zij inderdaad ver te zoeken in zulke landen. Leven wij toch maar in een vrij wereldje.
Groetjes,

Gepost door: Mythoske | 20-11-08

de universele verklaring van de rechten van de mens is nu éénmaal ondergeschikt aan de wetten van de islam, moets ge toch weten :-)
een christenhond die zich bekeerd tot moslim wordt toegelaten, maar ik beklaag een moslims die zich willen bekeren tot een andere goedsdienst, is trouwens voor een moslim verboden.
roken schaadt de mens op medisch vlak, godsdienst schaadt de mens in zijn volledige humanitisme.
mmmm heheh iets voor mijn blogje later misschien :-)

Gepost door: watje | 21-11-08

Ik heb tijdens de vasten twee taartjes gegeten en Jezus is toen even nedergedaald en heeft me , persoonlijk een ferme muilpeer verkocht.

Gepost door: Duvel | 21-11-08

Ik denk dat ik voor alle veiligheid volgend jaar toch opnieuw de Provence ga opzoeken (heb nog een andere reden: mijn hart ligt daar).

Ik heb meerdere moslims gekend, de meest verdraagzame mensen (net als hindoes), maar het regime van hun thuisland (waar ze soms zelf voor vluchten) deugd niet hé.

Voor mij zijn (mensen)rechten heilig, maar wie ben ik...

Gepost door: Nadia | 22-11-08

Zou er niet aan moeten denken dat zoiets hier zal gebeuren.

Gepost door: Elektronische sigaret | 16-09-14

De commentaren zijn gesloten.