06-11-08

Zwarte duivel?

BarackObamaPresident
De verkiezing van Barack Obama tot president van de Verenigde Staten deed mij goed. Het deed mij goed omdat de campagne van Obama door de boodschap van de hoop, de hoop op een betere toekomst, gedragen werd. Hij kleedde zijn boodschap van hoop met een schitterende slogan aan : “Yes, we can”. Wij kunnen het het! Hij kon het en ik hoop dat hij dat enthousiasme van de hoop kan blijven cultiveren. Het doet mij goed dat de Amerikanen voor opbouw, vooruitgang, samenwerking in plaats van destructie en agressie gekozen hebben. Dat die hoop de ganse wereld mag aansteken!

Obama-Palin

In de marge van die verkiezingsstrijd vond ik de houding van een deel van de blanke christenen laakbaar. Op verschillende plaatsen werd in de Verenigde Staten gebeden om te vermijden dat Barack Obama tot president verkozen zou worden. Hij werd door een deel van de christelijke gemeenschap als de antichrist afgeschilderd. Anderzijds stond Sarah Palin trots met allerhande wapentuig te poseren. De man, die voor de vrede ging, werd de antichrist genoemd. De madam, die de oorlogsmachine wilde voeden, stond blijkbaar voor de na te streven ethiek. De christelijke moraal zal mij altijd een raadsel blijven.

VoteSatan

Ik ging naar de biecht. Inderdaad stemmen voor Obama is een zonde. Gelukkiglijk wordt mijn zonde vergeven door 22 Weesgegroetjes en 8 OnzeVaders te lezen. Oef. Nu kan ik terug gerust voor die zwarte duivel blijven duimen.

Biechten

 

23:49 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vrijdenker, barack obama, biechten, onverdraagzaamheid |  Print

Commentaren

Dag Vrijdenker Inderdaad, soms is de logica ver zoek. Ik ben blij met de overwinning van Obama. Hopelijk wordt hij niet vermoord voor of tijdens zijn eed aflegging als president. Daar hou ik mijn hart voor vast. Lieve groeten,

Gepost door: Passioneel | 07-11-08

Ik geloof dat er iets niet klopt Gelieve 30 Wees gegroetjes en 11 Onze Vaders te bidden voor je zonde 'geen'.

Gepost door: lonesome zorro | 07-11-08

Ik heb ook geduimd voor de overwinning van Obama (niet gebeden, want dat kan ik niet :-) ). Ik hoop dat hij zijn beloften kan nakomen, maar hij zal in elk geval een hoop tijd nodig hebben om de puinhoop van Bush (die snel nog wat nieuwe wetten aan het doorvoeren is) op te ruimen. Hopelijk krijgt hij die tijd.

Gepost door: Nadia | 08-11-08

stokje.. Even off topic... ik heb je "voorzichtig" een "stokje" toegeworpen (zie blog) dus als je zin hebt...! groetjes Heidi

Gepost door: heidi | 09-11-08

nuances De christelijke moraal zei U ? U bedoelt extremisme,
fundementalisme en beiden hebben niets met religie te maken, wel met het misbruik er van.
Dat, beste vrijdenker is toch geen raadsel voor U.
Jij weet net zo goed als ik hoe sommige moslims
hun religie hanteren en er geweld ,op grote schaal, mee rechtvaardigen. Het was bovendien ook te verwachten dat extreem rechtse amerikanen alles zouden doen om Obama de overwinning te ontnemen. Dat zal ook geen raadsel zijn voor U.
Je kan er helaas bijna zeker van zijn er aanslagen tegen Obama zullen plaatsvinden.

Gepost door: Duvel | 11-11-08

De commentaren zijn gesloten.