19-04-08

Intolero's

IkBenTolero

Minister van Gelijke Kansen Van Brempt lanceerde een campagne tegen discriminatie van holebi's : Onze sensibiliseringsactie wil aan jongeren verduidelijken dat het niet uitmaakt of je holebi dan wel hetero bent, maar dat tolerantie belangrijk is. Die boodschap werd vertaald in de slogan 'F*ck holebi's en hetero's, ik ben tolero'.

Homo’s, lesbiennes, bi’s of hetero’s in vakjes stoppen, daar doen tolero’s niet aan mee. Ze zijn tolerant tegenover iedereen. Want het draait toch niet om iemands geaardheid, wel om de persoon zelf. Dus ‘F*ck hetero’s en holebi’s. Ik ben tolero’. Zo simpel is ‘t.

Deze campagne is niet naar de zin van de vereniging Actie Gezin, een conservatieve katholieke vereniging die nauw met de CD&V gelieerd is. Deze “pluralistische” vereniging beweert op te komen voor het gezin. De vereniging Actie Gezin verduidelijkt dat ze opkomt voor het "natuurlijke gezin", waarmee meteen gezegd is dat er ook "onnatuurlijke gezinnen" zouden bestaan. Dit soort biologisch taalgebruik mondt al snel uit in ziektemetaforen, althans dat leert de ervaring. Volgens Actie Gezin zou de Tolerocampagne bijdragen tot de "verontrustende toename van geslachtsziekten".

PapaPreservativoDeze katholieken verzwijgen dat juist de katholieke kerk aan de bron ligt van de verspreiding van geslachtsziekten door hun boycot van campagnes die het gebruik van voorbehoedsmiddelen, oa. het gebruik van het condoom, willen stimuleren. Waarom het steunen van een oproep tot verdraagzaamheid zou bijdragen tot een verontrustende toename van geslachtsziekten is natuurlijk een goddelijk mysterie.

In de modelbrief van Actie Gezin wordt onder meer nog gemeld dat de campagne van Van Brempt "niet goed is voor de seksuele gezondheid" en dat er in ons land elke dag "drie hiv-besmette mensen bij komen". Ik zou graag eens weten wat dat betekent die “seksuele gezondheid”.

Ik nam de moeite eens de lezersrubrieken over dit onderwerp door te nemen. Het intellectueel peil van de meeste bijdragen in die rubrieken is bedroevend. Aan de andere kant is het ook een afspiegeling van onze maatschappij. Geen prettig, gezicht. Een aantal mensen droomt luidop van een ethisch reveil dat terug normen en waarden moet brengen. Dat zogenaamd ethisch reveil is mooipraterij. Men bedoelt eigenlijk dat men de normen en waarden van de andere mensen geringschat. Men bedoelt dat mijn zijn eigen waarden en normen aan de andere mensen wil opleggen. Waarom de waarden van de ene mens hoger zijn dan die van de andere mens, dat vertelt men er niet van. Een ingeving van god?

MessageFromGod

Commentaren

Ik vind deze campagne flauwekul , maar dat vind ik ook van Van Brempt en Actie Gezin. Straks nog positieve discriminatie voor holebi's of een verplicht quotum voor politieke functies.
De slogan is ronduit belachelijk en gericht op de verkeerde doelgroep. De aanvaarding van een andere geaardheid maakt een stille maar zekere vooruitgang .Gelukkig maar. Die forceren is schadelijk zeker bij een multiculturele maatschappij als de onze want binnen die cultuurdiversiteit is de houding t.a.v. een andere dan de "traditionele" geaardheid nog zeer sterk uiteenlopend.

Gepost door: Duvel | 19-04-08

"tolero" en de paus met een niet ongekend hoedje. Fantastisch.
Zou het uitgewassen zijn, want in't vaticaan zijn ze nogal gierig met hun opgepotte rijkdom te bebruiken.

Gepost door: Yammer | 19-04-08

Ze zijn nog een groep vergeten! ;-)

Ik vind dat bij zo'n actie de klemtoon wel weer op de verschillende groepen wordt gelegd.

Gepost door: nancy | 20-04-08

Tolerant Dan ben ik ook tolero, zeker weten!
Iedereen in vakjes steken: niks voor mij.
Ik vind ook dat verdraagzaam en ruimdenkend zijn uiterst belangrijk is.
En nu raak ik wellicht een gevoelig punt : ik ben ook tegen elke positieve discriminatie.
Iedereen gelijk behandelen: dat moet.
Hoort dat laatste ook bij de tolero's ?

Gepost door: ingelien | 25-04-08

De commentaren zijn gesloten.