19-03-08

Waarom vrouwen onderdrukt worden

Botero-TheLetter
Vroeger, héél vroeger, leefden de mensen gelukkig in het Aards Paradijs. Ze hadden breedbeeld-televisie met dwaze programma's, aten chips en dronken coca-cola. Ze waren vrij in hun doen en laten. God had hen echter verboden om naar het kanaal van Kennis&Wijsheid te kijken. Alles zou peis en vree gebleven zijn, ware het niet dat een vrouw, genaamd Eva, op een dag begon na te denken over de zin van het leven. Ze werd onrustig, zoals alle vrouwen in verwachting dat worden en broedde die gedachten verder uit.

Op een dag riep Eva alle inwoners van het Aards Paradijs bijeen en stelde dat een eeuwig leven zonder kennis en wijsheid toch geen leven was. Welke zin had het om in eeuwige dwaasheid te leven? De Aards Paradijzers werden onrustig en wezen Eva er op, dat als zij naar het verboden kanaal gingen kijken, dat God dan de mens uit het paradijs zou wegjagen. De mens zou sterfelijk worden. Allerhande ziektes zouden hen deel vallen. Rampspoed, zoals een regering met Yves Leterme, zou over hen komen. Er was geen sprake van om naar het kanaal van Kennis&Wijsheid te gaan kijken! Maar Eva bleef echter doordrammen, zoals alle vrouwen dat kunnen en snel vormde zich een meerderheid van mensen die het avontuur wilden wagen.

Botero-Adam&Eve

Iedereen keek vol spanning toe hoe Eva het kanaal op de afstandsbediening koos. Amper had ze de knop beroerd, of in de hemel begonnen de bazuinen te schallen. God verslikte zich in zijn Duvel die hij aan het drinken was, keek naar beneden en schoot in een hemelse colère. Hij vlamde bliksems, zodat alle breedbeeld-televisies in brand vlogen. Daarna viel er een half uur stilte in de hemel.

Het Aards Paradijs stond in brand. Vol vuur sprak Eva de bewoners moed in: “Laat de eeuwige dwaasheid achter ons liggen. Kennis en wijsheid zullen het echte geluk brengen. Het zal wel hard werken worden om de zoetheid en de schoonheid van kennis te leren ontdekken. Nu hebben we tenminste een doel om naar te leven!”. En aldus begon de mensheid aan zijn eigen paradijs te bouwen.

Botero-Adam&Eva2

De weg naar kennis, schoonheid en wijsheid was hard en verraderlijk. Soms liep de weg dood en vond men dagen lang niets. Het ongeduld deed bitterheid in de geesten rijpen. De zoetheid van kennis en schoonheid maakte plaats voor het ongenoegen. Met weemoed begonnen sommigen aan de schone tijd van breedbeeld-televisie met dwaze programma's terug te denken. Het ongenoegen maakte velen blind. Navelstaarderij en gevit over onbenulligheden, zoals de splitsing Halle-Vilvoorde, wonnen terrein. Dat leidde snel naar kluister en geschreeuw. Met het schreeuwen werd de rede verdreven. En zo geschiedde dat de vrouwen de schuld van dat alles kregen. Voortaan moesten ze het meeste werk gaan doen. Omdat het verleden geleerd had, hoe rampzalig het was de ideeën van de vrouwen na te streven, werden de vrouwen dom gehouden en soms in doeken gewikkeld. De vrouw stond het bereiken van het eeuwige geluk immers in de weg.

God keek naar beneden en stelde tevreden vast dat Kennis niet tegen de eeuwige dwaasheid opgewassen was. Hij zag dat het goed was en beloofde iedereen dat hij/zij na de dood in eeuwige dwaasheid verder zou mogen leven.

Botero-AdamEve-TimeWarnerCenter

21:40 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vrouw, eva, botero, emancipatie, vrijdenker, paradijs |  Print

Commentaren

Die eerste afbeelding komt me bekend voor. Ik eet ook heel graag appelsienen. ;-)

Gepost door: nana | 19-03-08

Botero Alle werken zijn van de hand van de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero.

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Fernando_Botero

Gepost door: Vrijdenker | 20-03-08

Hallo, Botero komt me bekend voor, net als Kahlo trouwens, wiens schilderijen een beetje vergelijkbaar zijn. Enne inderdaad de link werkt niet meer, vermits er een verkeerde code werd gegenereerd door een extrene site en dat heeft ervoor gezorgd dat een en ander fout is gelopen. Ondertussen werd de fout ontdekt en werd een en ander aangepast zodat nu tenminste de index naat behoren werkt. Nu rest me alleen nog de layout te bewerken en het fotogedeelte te publiceren, maar daarmee ben ik nog aan het experimenteren. Je kan nu alvast terecht op volgende url:
http://users.telenet.be/labatalladelossentimientos
Enne het gastenboek nodigt uit tot een kleine bemerking, waarvoor antwoord uiteraard per kerende volgt. Spoedig vloeit er weer miel in cyberspace. Nog een prettige avond gewenst...

Gepost door: arroyo de la miel | 20-03-08

Hallo, Ik zie dat je de weg gevonden hebt en ben blij dat het ook behoorlijk werkt met je browser, maar dat is zo ingesteld door mij in het programma waarmee de site wordt ontwikkeld. Dreamweaver is nu ook niet het eerste het beste om deze zaken te realiseren, het kost behoorlijk wat moeite om een en ander te begrijpen, maar het komt, langzaam maar zeker. Bedankt voor de reactie en hopelijk tot nog eens...

Gepost door: arroyo de la miel | 20-03-08

Dag Vrijdenker Heerlijk, knap verhaal, waar veel waarheid in schuilt. Ik heb dit stuk met plezier gelezen.
Wijsheid kan leiden tot bitterheid en ontevredenheid. Mensen met een mentale handicap zijn naar het schijnt gelukkige mensen. Zij, die kunnen denken, denk toch maar na.
Lieve groeten,

Gepost door: Joke | 21-03-08

Fantastic work of art,i am just a amateur painter bat i dream to be fantastic 1 day!!!

Gepost door: celmira castro | 12-03-11

De commentaren zijn gesloten.