13-01-08

Het bedrog van Maria Magdalena

IntegraalMedischCentrumMariaMagdalena
Een Belgische dokter die in in Nederland levenslang was geschorst omdat hij met alternatieve geneeswijzen patiënten 'extreem misleidde', verliest zijn post in het Kortrijkse AZ Groenige (DeMorgen). De dokter in kwestie, die nog steeds actief is in het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena, werd daarbij geholpen door orthomoleculair therapeute Carine Bolijn. Zij beweert dat ze via een "goddelijke gids" in staat was met de bestralingen zieke organen te herstellen en zelfs te laten vervangen door gezonde exemplaren. Het begrip "orthomoleculair" is mij onbekend. Ik zoek het op in Wikipedia. Het blijkt een alternatieve geneeswijze te zijn. Wikipedia is blijkbaar up-to-date, want het verhaal van bedoelde dokter wordt er vermeld: "In januari 2008 werd de Belgische arts Patrick van Eeghem door het Regionaal medisch tuchtcollege te Eindhoven geschorst uit zijn beroep. In het instituut waar hij werkte, het Medisch Centrum Maria Magdalena in Roosendaal, had een kankerpatiente te horen gekregen dat ze volledig zou genezen, en chemotherapie werd de vrouw ontraden. Korte tijd later overleed de vrouw. De orthomoleculaire therapeute die de arts bij het centrum had betrokken, werd door haar eigen beroepsvereniging geschorst."

In vond over de praktijken van dit duo op het internet volgend verhaal: De inspectie baseert een en ander op meldingen van patiënten waarvan één met de volgende strekking. Een kankerpatiënte kreeg te horen dat ze volledig zou genezen. Chemotherapie werd ontraden. Deze patiënte onderging, net als veel andere patiënten, een behandeling. Hiertoe moest zij in een aparte ruimte een half uur op een behandelbank liggen waarna de therapeute haar vertelde welke informatie zij had ontvangen. Tijdens de banksessies hadden ‘gidsen’ hun werk gedaan en haar kosmisch geopereerd. De orthomoleculair therapeute vertelde dat alle kankercellen gedood waren en nieuwe cellen geïmplanteerd waren in lever en longen. Niet de chemotherapie maar goddelijke krachten waren verantwoordelijk voor het herstel. Van de therapeute mochten er onder geen beding ’scans’ van het lichaam gemaakt worden omdat dan “de materialisatie van de nieuwe lever” ongedaan gemaakt zou worden. Uiteindelijk liet de patiënt toch scans maken. De kanker was toegenomen maar de therapeute bleef volhouden dat er geen sprake meer was van kanker. Ook werd deze patiënte behandeld door de arts. Deze schreef infusen voor versterkingvan de leverfunctie, hier is echter geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. De patiënt overleed korte tijd later.

Patiënten en ex-medewerkers getuigen dat er handelingen plaats vonden waarvoor immer contant diende betaald te worden en waarvoor geen rekening uitgeschreven werd. Ook dienden sommige patiënten medicijnen van 180€ te lopen. Een lucratieve business! En business zal het motiefwel wezen! Hoe kun je anders verklaren dat een wetenschappelijk gevormd dokter zich met dergelijk metafysisch bedrog gaat inlaten?
Devolution
Het verhaal laat evenwel een ander maatschappelijk vraagstuk zien. We leven in een maatschappij waar allerhande informatie vlot en goed beschikbaar is. Het bedrog van wichelroedes, Lecherantennes, chakra's en andere metafysische troep is uitvoerig aangetoond en beschreven geworden. Ondanks deze vaststellingen, blijven mensen in dergelijke zaken geloven. Blindheid voor de werkelijkheid. Het wordt duidelijk dat de evolutie al heel lang geleden gestopt is geworden. Mochten jullie aan dit statement twijfelen, weet dan, dat god mij als gids heeft aangeduid om jullie deze komische boodschap over te brengen. Kniel en spijs overvloedig mijn bankrekening!

Devolutie2

Commentaren

Veeg niet alles onder 1 mat Het is niet dat er veel charlatans rondlopen die inderdaad van metafysica misbruik maken, dat deze dingen geen waarde hebben. Er gebeurt heus wel wat meer tussen hemel en aarde dan er in onze fysicaboekjes staat. Bedrog vind je ook bij de allopathie, alleen is dat toegedekt door de mantel der lie...oeps, de mantel van het grote kapitaal

Gepost door: rein | 13-01-08

Trieste zaak dat een dokter zo mensen misleid omwille van de lieve centen. En dat hij dannog in België mag werken....gisteren op TV zegde men dan flagrant dat men niet op de hoogte was van de zaken in Nederland...ze gingen het onderzoeken....ondertussen doktert hij rustig verder....
Er is inderdaad meer tussen hemel en aarde dan wij ooit zullen weten....maar die charlatans misbruiken alles.
Groetjes

Gepost door: Denkertje | 13-01-08

En dit is slechts het topje... Af en toe komt er eens iets dergelijks in de krant. Vooral als er een dodelijk slachtoffer valt. Al die anderen die ook deze praktijken uitoefenen blijven rustig verder doen. Persoonlijk ken ik een gediplomeerd en goede kinesist die jarenlang een praktijk had in Antwerpen. Later begon hij zijn patienten ook te behandelen met kruiden en homeopathie. Zijn praktijk verdubbelde, of zelfs meer. Te opvallend, te gevaarlijk...
Nu heeft hij een praktijkruimte net over de grens in Putte (Nederland) waar hij naast kiné-behandelingen vele Euro's bijverdiend aan al die wanhopige mensen.
En dan praten we nog niet over de waarzeggers! Ik sta er steeds versteld van dat zovelen zich wenden tot een waarzegster. Mensen waar je het in de verste verte niet van verwacht. Raar maar waar!

Gepost door: Rammeke | 14-01-08

Mensen die zwaar ziek zijn grijpen zich vast aan alles wat ze te pakken krijgen. Baat het niet dan schaadt het niet. Daar profiteren sommigen dan van. Spijtig.

Gepost door: nana | 14-01-08

Dank! Bedankt voor het mooie gedichtje dat je achterliet op mijn blog. Het is een juweeltje.

Gepost door: Rammeke | 14-01-08

Wanhopige, zieke mensen zijn willige slachtoffers, ze willen alles geloven. Zo'n charlatans zouden ze hard moeten aanpakken, maar uitroeien kun je zoiets niet.
Zilke mensen kunnen heel overtuigend overkomen....zeker als je als erzwakt bent door alle ellende.
Mooie bijdrage weer, Vrijdenker.

Gepost door: Mythoske | 16-01-08

en dan de andere kant Hoe zit dat dan met de mensen die zeggen wel baat te hebben bij behandelingen? Liegen die allemaal? Placebo effect? Massa hysterie? Of helpt er toch wel iets??

Gepost door: hkk | 17-01-08

Bezin eer je oordeelt! Het is niet zo zwart/wit zoals het hier wordt voorgesteld en zoals hierop wordt gereageerd evenmin.
De dokter beoefende in het AZ Groeninge een "gewone" prakrijk uit . Wat wil zeggen de klassieke geneeskunde met de klassiek erkende diagnoses en behandelingen. Veel patiënten hadden dan ook baat bij zijn professionele aanpak, zijn bekwaamheid als arts, zijn menselijkheid bij het benaderen van je problemen... En niet te vergeten veel begrip steeds weer. (niet onbelangrijk als je zwaar ziek bent)
Hoe ik dat zeker weet?
Ik ben/ was patiënt van de besproken arts en ben nooit behandeld geweest op de manier waarvan sprake is.Ik ga reeds meer dan 15 op consultatie bij hem.
En ik kan enkel positief getuigen.
En jawel ik sta met beide voeten op de grond;)
Mijn medepatiënten die ik ken ook!


Ook andere dokters uit AZ Groeninge worden soms geschorst en neen die komen niet in de pers.Hoe zou dat toch komen?

Dus ik zou zeggen:
bezin eer je oordeelt want de hele waarheid ligt nog niet op tafel.

Gepost door: ingelien | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.