02-11-07

Vrolijk paasfeest!

DeMorgen Vroege Kerstman

Deze morgen werd het verteringsproces van mijn ontbijt verstoord door overdadig maagzuur en galafscheiding. Bij het lezen van mijn dagelijkse krant kwam ik oog in oog te staan met de voortijdige komst van een gekend plat commercieel figuur. Deze platte, rondbuikige karikatuur staat sardonisch te glimlachen achter een gamma maandverbanden, inlegkruisjes en tampons. Wat weet zo'n dolgedraaide puntmuts van het maandelijkse vrouwelijke ongemak? Enkel zijn watten baard lijkt mij voldoende absorberend vermogen te hebben.
bansanta bansanta
bansanta
Gisteren waaide nog de stilte van het herdenken over onze contreien. De dag nadien wordt de stilte verjaagd door de jinglebells van een watten baard. Alle zieltjes, nog aan toe. De opwarming van het klimaat ontregelt niet enkel de seizoenen, ook de dagen van de kalender maken een wilde rondedans. Deze clown is prematuur op de wereld gebracht. Morgen ga ik oudejaarsavond vieren, de dag daarop versier ik de paashaas, zodat ik dra weer uitzicht op de zomer begin te krijgen.
bansanta bansanta
bansanta
Mensen die mijn kalender willen ontregelen, willen ook mezelf gaan ontregelen. Ik wil met respect behandeld worden. Er zijn grenzen aan de commercie. Tot na de kerst zet ik geen voet meer binnen bij Carrefour-GB. Een vrolijk paasfeest, overigens!
bansanta bansanta
bansanta

20:12 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: kerstman, reclame, carrefour, vrijdenker |  Print

Commentaren

De commercie kan je zot draaien!!!!
Gewoon negeren, denk ik.
De glans van feestdagen gaat verloren op die manier, en dat laat ik voor mij persoonlijk niet toe.
Groetjes en weer knap beschreven.

Gepost door: Mythoske | 02-11-07

Groot gelijk heb je! Begin oktober komen de eerste folders voor de sint binnen en eind oktober kan je al overal kerstartikelen kopen. Eigenlijk kan de herfst een mooie periode zijn zonder al die platte commercie. En in december hebben we nog tijd genoeg om de huiskamer te versieren. Nu de kerstman, kan me niets schelen. Wij kopen geen cadeaus met kerst of oudejaar. Deze commerciƫle boel gaat gelukkig ons gezin voorbij. Lekker eten en samen zijn met de familie is veel gezelliger.

Gepost door: Nancy | 03-11-07

In den Aldi lag er half september!!! al snoep voor sinterklaas.
Ik kan je alleen maar volmondig bijtreden.
Dit is platte , smerige commercialisering.
Eigenlijk zouden we een petitie moeten starten want hoe nobel de daad om tot na de feestdagen weg te blijven uit carrefour-gb ook moge zijn. Het maakt geen verschil en de boodschap gaat verloren.
Nog het ergst van allemaal is dat je die affiche op elke straathoek in je gezichtsveld geperst wordt.

Gepost door: Duvel | 03-11-07

De commercie overspoelt ons leven....en sommigen trappen daar in! Kopen en kopen en nog zijn ze niet gelukkig.
Liever met een "doordenkertje" in de zetel genieten en de boel aan je laten voorbijgaan. Protesteren helpt toch niet; de reklame is nu eenmaal deel van ons daags bestaan.
Groetjes

Gepost door: Denkertje | 03-11-07

GROOT GELIJK Ik krijg er stenen (tuuuuut) van. Ga maar eens kijken in de grote bloemenzaken, de kerstverlichting wordt je in het gezicht gesmeten. En zeggen dat die zot van Amerika komt teruggewaaid als een verbasterde Sinterklaas. Gewoon walgelijk zoals men de mensen die 'kitchcultuur' opdringt, de Sint is er zelfs nog niet. Waar is de tijd dat we op 4 december uitkeken naar de komst van de Sint, die twee dagen later zou komen!

Gepost door: Gidsjoris | 03-11-07

En gisteren kwam Sinterklaas al aan in Hasselt, zei men op het 'nieuws'. 'Joepie!' zei ik met een scheve grijns.

Gepost door: Adem | 04-11-07

beste stadsgenoot ubuntu
ik zag begin september al!!
in de supermarkt
al chocolade peetietjes(wat een prachtig woord trouwens) speculaas en nog veel meer
de arme man in Spanje liet mij weten
dat het allemaal commercie is..
en wat zie ik nu
daar piept ook al een kerstboom santa claus
is not comming to my town....
erghhhhhhh
daaag
fijne werkweek
hilde

Gepost door: hilde | 04-11-07

Ach in veel winkels is het sinds september al kerst en sint wat de klok slaagt. Je mag er niet bij nadenken of je komt in geen enkele winkel meer binnen. Nu heb ik wel de gewoonte om al in november voor mijn kerstkado's te winkelen maar dat is puur omdat het er dan veeeeel minder druk is. Ik hoef daar geen jingle bells en andere toestanden bij. Een kado in november is nog altijd hetzelfde kado in december en ik betaal soms zelfs een pak minder. In december ga ik wel al eens in de winkelstraten voor de sfeer maar winkel in en uit staat dan absoluut niet in mijn agenda.

Gepost door: nana | 06-11-07

Pasen En Vrijdenker al paaseieren gaan zoeken;)


Inge

Gepost door: inge | 07-11-07

Dag Vrijdenker Je hebt overschot van gelijk. Maak er een fijne Valentijn van :-)

Gepost door: Joke | 08-11-07

De commentaren zijn gesloten.