18-08-07

Betrouwbare informatie

Conservipedia
Verleden jaar 2006, kreeg de bekende online encyclopedie, Wikipedia, er een tegenhanger bij. Conservatieve christelijke Amerikanen waren de "liberale" uitspattingen van Wikipedia beu en zetten Conservapedia op het web. Deze encyclopedia zou educatief betrouwbaar, neutraal en feitelijk zijn. Ik kreeg zowaar buikkrampen van het lachen bij het lezen van de opsomming van deze kenmerken. “Unlike Wikipedia, we do not block for purely ideological reasons”. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. “Obscenity, vandalism and cursing are offenses that are block-able without warning for the longest possible term, and without further explanation”. Ik was benieuwd welke onderwerpen in concreto onder bedoelde termen zouden vallen.
MasturbationByConservipedia
Logischerwijze begon ik met het woord “sex”op te zoeken (Iedere conservatief christelijke Amerikaan voelt zich behoorlijk op de pik getrapt bij het aanhoren van dit taboe-woord). Over seks kwam ik weinig te weten - ik had evenwel willen weten over er geen conservatief christelijk seksstandje bestond – en werd onmiddellijk naar “gender” doorgeleid. Gedreven door mijn eerste “obscene” succes begon ik allerhande woorden op te zoeken waarvan ik vermoedde dat de conservatief christelijke Amerikaan ze als “obsceen” zou beschouwen. De pagina over “masturbation” was blijkbaar verwijderd (Manual clitorial stimulation was evenzeer onvindbaar). Men had bvb. kunnen schrijven dat je van masturberen haar op de palm van de hand krijgt, of impotent wordt, of doof wordt, of ..... RawSmiley
Neutraal, what's in a name? Op zowat elke pagina krijg je te maken met een vers of een verwijzing uit de Bijbel. Waren komen de kangoeroes vandaan? “According to the origins theory model used by young earth creation scientists, modern kangaroos are the descendants of the two founding members of the modern kangaroo baramin that were taken aboard Noah's Ark prior to the Great Flood”Juist! Uit de ark van Noach. De evolutieleer wordt in Conservipedia (uiteraard) scherp op de korrel genomen, net zoals andere “ethisch” geladen thema's: abortus, homoseksualiteit, euthanasie. Dergelijke pagina's staan bol van conservatief christelijke vooroordelen. Sommige zijn echte billenkletsers, bvb. op de pagina over atheist: Atheïsten vinden het moreel aanvaardbaar dat een man en een vrouw met elkaar samenwonen zonder met elkaar getrouwd te zijn.
DonatingToCharity 
Blijkbaar hebben atheïsten ook iets met het communisme te maken en geven ze minder geld uit aan liefdadigheid (lees, aan het bouwen van kerken). Kortom, je kan ze beter mijden als de pest! 47,6% van de Amerikaanse bevolking zou liever niet hebben dat hun kind huwde met een kind van een atheïstisch gezin. 

Zou het geen zonde zijn de burger de desinformeren? Helaas, Conservapedia weet er nog niets over te melden. Dus ... het mag. Ik eindig toepasselijk met een Bijbelvers (geleerd in Conservapedia) : “Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Hoe zult gij dan tot uw broeder zeggen: Laat mij de splinter uit uw oog wegdoen, terwijl, zie, de balk in uw oog is?” Mattheus 7

14:54 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: conservipedia, vrijzinnig |  Facebook |

Commentaren

:-))) Het taboe op seks zie je niet alleen op die site hé. Zelfs op de blogs krijg je soms commentaar maar daar trek ik me niks van aan. Ik zal er binnenkort eens iets pittigs opzetten sé. Fijn weekend! Enne niet te veel masturberen hé want ge weet wat ge daar van kunt overhouden! ;-))

Gepost door: nana | 18-08-07

taboe ik haat taboes, en doe in mijn leven het nodige om die te overbruggen... ;-)

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 18-08-07

Dit is gewoon "bekrompen" zijn in zijn denken. Elke christen denkt gelukkig zo niet...er zijn ook ruimdenkende en tolerante mensen onder gelovigen.
Seks heeft een plaats in ieders leven, maar tegenwoordig is alles "oversekst".
Groetjes,

Gepost door: Mythoske | 19-08-07

het geloof is opium voor het volk en totaal mensonlievend

Gepost door: watje | 19-08-07

Dag Vrijdenker Hahaha, de kindjes komer er waarschijnlijk uit de bloemkool. Grappig maar tegelijk ook triest, dat sommige mensen nog zo bekrompen zijn.

Gepost door: Joke | 20-08-07

De commentaren zijn gesloten.