14-08-07

The cave of the yellow dog

CaveOfTheYellowDog7
Gisteren heb ik een prachtige film gezien: “The cave of the yellow dog - Die Höhle des gelben Hundes”.Deze film speelt zich af in de uitgestrektheid van Mongolië en wordt gespeeld door een echt nomadengezin. Deze film levert prachtige beelden op – ik was onmiddellijk verkocht toen ik het charmante snoetje van Nansal Batchuluun zag – zonder gebruik te maken van speciale effecten. Hoe eenvoud en onschuld betoverend kunnen werken! Deze film speelt zich af in het echte leven en wordt gespeeld door een Mongools gezin (geen acteurs).

CaveOfTheYellowDog2

Minimalistische oosterse muziek, prachtige natuurbeelden, de charme en de spontaniteit van kleine kinderen, het “eenvoudige” leven van het gezin, ... Deze film bekijken is rustig zitten genieten. Genieten van rust, eenvoud, kalmte, vrede, schoonheid ... Ach, ach, wat een tegenstelling met onze glamour&glitter-leefwereld, die slechts leegte, frustatie en hebzucht brengt ...

CaveOfTheYellowDog1

PS. Deze film is reedsbeschikbaar op DVD. De officiële website vind je op http://www.gelberhund-derfilm.de/cane/nansal.html.

CaveOfTheYellowDog13

Lang geleden leefde er een rijke familie in dit land. Zij hadden een wonderschone dochter. Op een dag werd die dochter ernstig ziek. Geen enkele medicijn die hielp. De vader besloot zodoende een wijze om raad te vragen. De wijze man zei: “Jullie hebben een gele hond. Die hond is woest over iets. Jullie moeten hem weg doen.” De vader vroeg: “Waarom dienen we die hond weg te doen? Hij beschermt ons en onze kudde”. De oude man antwoordde: “Ik zeg wat ik te zeggen heb en jij hebt meegemaakt wat je gewild hebt”. De vader kon het over zijn hart niet krijgen de gele hond te doden. Maar voor het welzijn van zijn dochter diende hij toch iets te doen. Hij verborg de hond in een hol waar geen enkele viervoeter uit kon ontsnappen. Hij bracht hem elke dag te eten, maar op een dag was de hond weg. De dochter werd inderdaad gezond. De werkelijke reden is echter dat de dochter op een jonge man verliefd was. En als de gele hond weg was, dan kon het jonge paar elkaar ongehinderd ontmoeten.

20:47 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: the cave of the yellow dog, eenvoud, nansal batchuluun |  Print

Commentaren

Die ga ik ook eens zoeken. Eenvoudige, trage films daar hou ik van. Je kan de film dan meer tot je laten komen, in tegenstelling tot de van special effects overgoten actiefilms die de laatste tijd op ons gegooid worden.

Gepost door: Pieter | 14-08-07

ook zal die film wel eens bekijken, ik hoop toch dat hij niet te traag zal zijn. (gelukkig heeft hij de hond niet vermoord)

Gepost door: watje | 15-08-07

Dag Vrijdenker Dat soort films zijn subliem. De titel staat in mijn agenda. Even kijken of hij in Gent draait. Jammer genoeg krijgen dit soort films hier te weinig aandacht.

Gepost door: Joke | 15-08-07

Daar ga ik zeker naar kijken....rust, stilte, harmonie....dat is mijn ding....niet die jachtige wereld van alles najagen en niets nog waarderen.
Soms heb ik de indruk dat velen leven als opgejaagde honden.
Geef mij maar het simpele leven.
Groetjes

Gepost door: Mythoske | 16-08-07

associatie doet me denken aan 'the story of the weeping camel' - ook in die contreien gedraaid en even zeer eenvoudig, ontroerend en beklijvend.
Vaak draaien ze op ned.3 in hun rubriek wereldcinema (nps) dit soort films.
Bedankt voor deze tip.

Gepost door: sodade | 02-09-07

De film is een echte aanrader.
Ik heb er volop van genoten.
Een verademing tussen het hectische leven bij ons...

Gepost door: Inge | 29-09-07

De commentaren zijn gesloten.