12-08-07

Watou

EenLekInHetZwijgen  

Donderdag. Een lek in de wolken: regen. Druppelsgewijs naderen we de Westhoek. Watou houdt zich voorlopig nog droog. Alle wijzers op de klokkentoren wijzen hemelswaards. Een landelijke rust heeft zich op het marktplein gelegd. Het lek in het zwijgen is gedicht. Het Hommelhof lijkt ons een goede plek voor een culinair voorspel. Frambozen-, Hommel- en Kapittel-bier begeleiden de verschillende gangen van het menu. Een lek in onze geest: vrolijkheid.

AdembenemendeAdem

   Soms heb ik gelukkige gedachten,
   Gedachten, plotseling gelukkig, in gedachten
   En in woorden waar ze zich vanzelf losmaken...
                        Fernando Pessoa

Langs opengeslagen schrijnen – diptieken, triptieken lees ik ergens – duiken we de versregels in. Ons beeldend vermogen komt tussen bepaalde installaties klem te zitten. Welwillende suppoosten helpen ons verder. Bij het werk Earth Control van Nathalie Bruys staat een micro. Ik spreek er wat in. Enkele bezoekers kunnen er om lachen. Eéntje heeft echter een lek in het gezicht: zurigheid.

EarthControlNathalieBruys
  
 adembenemende, beneem mij de adem vandaag nog niet

                        Hans Groenewegen

De idee achter “Stoning the Refrigerator” van Jimmie Durham doet bij mij ergernis opwellen. Ik hou niet van zuiver destructieve concepten. Het stenigen van een koelkast om te laten merken dat de consumptiemaatschappij je niet zint, lijkt mij een goedkope boodschap. Het is goedkoop gewoon ergens tegen zijn. Daar hou ik niet van: naar de koelkast ermee!

Watou. Een lek in de wolken: regen. Druppelsgewijs verlaten we de Westhoek

17:07 Gepost door Ongebonden geest in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: watou, poezie |  Facebook |

Commentaren

Al jaren... .. neem ik me voor eens naar Watou te trekken. Het is een schande, westvlaming zijnde, dat ik daar nu nog nooit ben geraakt...

Gepost door: Pablo Zarzuelo | 12-08-07

Dag Vrijdenker Er is zoveel moois te zien in Vlaanderen. Jammer dat Watou voor mij moeilijk bereikbaar is, anders ging ik er zeker eens langs.

Gepost door: Joke | 12-08-07

Watou: een lek in de wolken (deze zomer nogal letterlijk ginder). 't Ene lek al beter dan 't andere. Maar dan zie/lees je toch plots een 'adembenemend' pareltje.

Gepost door: Adem | 13-08-07

Het is een paar jaar geleden maar het Hommelhof kan ik me nog herinneren! ;-))

Gepost door: nana | 14-08-07

De commentaren zijn gesloten.